Német Kupa

Schweinsteiger karrierje legkeményebb kupadöntőjére készül

A Bayern München középpályása, Bastian Schweinsteiger ötszörös kupagyőztes a bajorokkal, a hatodikat szombat este ünnepelheti, ha legyőzik a bajnok Borussia Dortmundot.

"Ez a legnehezebb kupadöntő mind közül, amelyikben eddig játszottam. De ha olyan szenvedéllyel és mentalitással játszunk, mint Madridban, és befutunk minden labdát, akkor nehéz lesz legyőzni minket" - vélekedett a középpályás a bajnok Dortmund elleni kupadöntő előtt.

A Bayern 16., a Dortmund 3. elsőségére hajt, a riválisok eddig egyszer döntőztek egymás ellen, 2008-ban hosszabbítás után 2-1-re diadalmaskodott a bajor együttes.

"Nem számít, ki az ellenfél, meg akarjuk nyerni a kupát. Tisztában vagyunk vele, hogy a Dortmund a legkeményebb ellenfél Németországban. De ellenünk sem könnyű játszani, a legjobbak csapnak össze" - fogalmazott a Bayern gólvágója, Mario Gomez.

A müncheniek jövő szombaton a Bajnok Ligája döntőjében érdekeltek. "Nem törölhetjük ki teljesen a fejünkből a Chelsea elleni döntőt, ahhoz egyszerűen túl jelentős eseményről van szó. De most legalább úgy koncentrálunk a Dortmundra" - mondta Toni Kroos.