Téli olimpia 2014

Putyin büntetéssel fenyegette a szocsi építkezésekkel megcsúszó cégeket

  • MTI
megosztom

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök figyelmeztette a 2014-es szocsi téli olimpia előkészületeiben résztvevő cégeket, hogy igyekezzenek a munkával és ne lépjék túl az előzetesen meghatározott költségvetési határt.

A hatóságok még csütörtökön számoltak be arról, hogy terrortámadás előkészületeit leplezték le az ötkarikás városban. Putyin ezután elutazott Szocsiba, ahol megtekintette a játékokkal kapcsolatos előkészületi munkákat, s az építkezéseket végző cégek vezetőivel is találkozott.

A miniszterelnök emlékeztette a vállalatok képviselőit arra, hogy ők a felelősek azokért a számításokért, amelyeket évekkel ezelőtt előzetes költségvetési adatokként benyújtottak a kormánynak, egyben figyelmeztette az üzletembereket arra, hogy az olimpiai infrastruktúra felépülésének utolsó hónapjaiban ne emeljék meg ezeket az összegeket. Putyin hozzátette, az államirányítás akár meg is büntetheti azokat a cégeket, amelyek nem teljesítik a szerződésekben szereplő határidőket, s lemaradnak az építkezéssel.

A kevesebb mint két év múlva sorra kerülő szocsi téli olimpia költségvetése nagyjából 6,5 milliárd dollár, amelynek több mint felét szponzorok állják.

megosztom