Asztalitenisz

Lovas Petra kikapott, nincs meg a csapatkvóta

  • MTI

Jakab János után Lovas Petra is vereséget szenvedett első szombati mérkőzésén az asztaliteniszezők utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, a dohai világselejtezőn, s később kiderült: ő sem szerez kvótát a magyar női csapatnak a londoni játékokra.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a világranglistán 71. Lovas az orosz Anna Tyihomirovával (63.) csapott össze az úgynevezett progresszív kieséses szakasz második fordulójában, a legjobb nyolc közé kerülésért, s bár 2-1-re vezetett, végül 4-2-re alulmaradt.

A folytatásban ugyan megnyerte első meccsét a 9-16. helyért, de kiderült, hogy ez már tét nélküli, mert a felső ágon két spanyol játékos is bejutott a legjobb négy közé, így - hasonlóan a férfiakhoz - a magyar nők sem indulhatnak majd a londoni olimpia csapatversenyében.

Az már korábban eldőlt, hogy egyesben csak a már korábban indulási joghoz jutott Póta Georgina és Tóth Krisztina, illetve Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám állhat majd asztalhoz Londonban, Jakab és Lovas a csapat indulási jogáért küzdött a katari fővárosban.

Dohai világselejtező
eredmények
nők:
nyolcaddöntő:
Tyihomirova (orosz)-Lovas 4-2
korábban:
férfiak:
a legjobb 16 közé jutásért:
Zmudenko (ukrán)-Jakab János 4-2
Jakab visszalépett a folytatástól.