La Liga előzetes

Guardiola búcsúzik a bajnokságtól

A spanyol labdarúgó-bajnokság utolsó, 38. fordulójának szombati játéknapján két mérkőzést rendeznek. A már bronzérmes Valencia tét nélkül látogat San Sebastiánba, míg Josep Guardiola utolsó előtti alkalommal irányítja a katalánokat a Real Betis otthonában.

Real Betis-FC Barcelona 22:00
Tv: Sport 2 Hathárom-tipp: 2

Pep Guardiola utolsó előtti fellépésére kerül sor a meglepően jól teljesítő újonc Betis vendégeként (a Barcelona május 25-én érdekelt a Király Kupa döntőjében). A találkozónak - a vezetőedző bajnoki búcsúja mellett - csupán az a "tétje", hogy Lionel Messi tovább dönti-e a csúcsokat.  A háromszoros aranylabdás már így is rekordnak számító 50 találatnál jár a La Ligában, ha az utolsó három forduló tendenciája folytatódik (2, 3, 4 gól), akkor a Bestinek akár mesterötöst is vághat a "Bolha".

osep Guardiola utolsó előtti alkalommal irányítja a katalánokat a Real Betis otthonában.

A hazaiknál Roque Santa Cruz sérülése rendbe jött, ott lehet a kezdőben, de a csapatkapitány Iriney és a védő and Nelson szereplése erősen kérdéses. A gránátvörös-kékeknél Alexis Sánchez és Carles Puyol biztosan hiányozni fog, Seydou Keita sem százszázalékos, viszont Gerard Piqué és Isaac Cuenca felépült az agyrázkódásból, illetve bokasérülésből.

Bár a Barca az egyértelmű esélyese a találkozónak, a a Betis öt meccse veretlen a Benito Villamarínban, igaz, a katalánok zsinórban hétszer nyertek idegenben, legutóbb Pamplonában kapatk ki februárban. Januárban a Camp Nouban 4-2-re győztek Xaviék.

  • Real Sociedad - Valencia 2012-05-12 20:00:00
  • Betis - Barcelona 2012-05-12 22:00:00

 

Az első szombati mérkőzésen a prezstízsen szinte teljesen tét nélkül játszik egymással a Real Socieded és a Valencia. A Denevérek idén is megnyerték a Real és a Barca mögötti "különbajnokságot", vagyis a harmadik helyen végeztek, a kisebbik baszk csapat már nem eshet ki, jelenleg a 14. helyen áll, de még beérheti az előtte két ponttal álló Betist.

Primera División, 38. (utolsó) forduló:
A szombati program:
Real Sociedad-Valencia 20:00
Real Betis-FC Barcelona 22:00