Vízilabda Final Four

A bronzmeccset is elbukta a Vasas

  • MTI
megosztom

A Vasas 11-7-re kikapott a horvát Mladost Zagrebtől a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Nagyváradon zajló Final Fourjának szombati bronzmeccsén, így negyedikként zárta a sorozatot.

Steinmetz Ádám (Vasas, b) és Igor Hinics (Zagreb) küzd a labdáért a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Final Fourjának bronzmeccsén, Nagyváradon.

A Vasas a pénteki elődöntőben a nagy esélyes olasz Pro Reccótól kapott ki 12–5-re, míg a Mladost a horvát párharcban a két Varga-fivért, Dánielt és Dénest felvonultató Primorja Rijekával szemben maradt alul 10–6-ra.
Földi László friss magyar bajnok együttese csak a nyitónegyedben tudta tartani a lépést a riválissal (1-1), amely a második játékrészt 5-3-ra megnyerve kétgólos előnyhöz jutott a nagyszünetre. A folytatásban is a Mladost akarata érvényesült, a zárónegyed előtt már három találattal vezetett (8-5), s a hajrában tovább nőtt a különbség.

"Sajnos nem sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk. Egy hosszú, küzdelmes, szenvedős szezonon vagyunk túl, amely sokat kivett belőlünk, csakúgy, mint a pénteki, Recco elleni meccs. Fantasztikus idényen vagyunk túl, amelynek utolsó két mérkőzése sajnos nem sikerült, de büszke vagyok a fiúkra és ők is büszkék lehetnek egymásra. Külön szeretném kiemelni a közönséget, amely mindkét vesztes meccs után megköszönte a fiúknak a játékot" - mondta Földi László.

Final Four 3. helyért
Mladost Zagreb (horvát) - TEVA-Vasas-UNIQA 11-7 (1-1, 5-3, 2-1, 3-2)
gólszerzők: Vukacevic, Zivkovic, Mallarach, Udovicic 2-2, Radu, Hinic, Gagulic, illetve Katonás, Vámos 2-2, Boskovic, Steinmetz Á., Vörös

 

megosztom