Vízilabda

Úgy tűnik, hogy ezen az olimpián nem teljesülhet az álmom - Török Béla

megosztom

A magyar férfi vízilabda-válogatott bő olimpiai keretének és a Szeged bajnoki bronzérmes, Magyar Kupa-győztes csapatának tagja, Török Béla pozitív doppingtesztet produkált, állítása szerint egy a legjobb hiszemben szedett vérnyomáscsökkentő miatt.

A szegedi pólós az MTI-hez eljuttatott közleményében jelezte, hogy korábbi orvosi kivizsgálását követően szakorvos írta fel számára vérnyomáscsökkentőként a Tritace HCT nevű gyógyszert, és további két alkalommal a csapat orvosa is felírta.

"A doppingvizsgálat elvégzésekor a jegyzőkönyveken feltüntettem, hogy ezt a gyógyszert használom. Végig abban a hiszemben voltam, hogy a megfelelő eljárások betartásával szabályosan járok el, és soha nem jutott eszembe, hogy olyan szert szedek, amely a doppinglistán található anyagot tartalmaz. Az olimpiai keret kihirdetésekor végtelenül boldog voltam, mert gyerekkori nagy álmom válhatott volna valóra azzal, hogy kijuthatok az olimpiára, és minden reményem az volt, hogy onnan aranyéremmel térhetek haza. Sajnos úgy tűnik, hogy ez a lehetőség jelenleg ezen az olimpián számomra nem adatik meg. Amikor telefonon közölték velem az eredményt, azt az érzést, azt az állapotot leírni szavakkal nem tudom, és azt nem is kívánom senkinek. Bízom abban, hogy az illetékesek - akik a jövőmmel kapcsolatban döntenek ezen ügy elbírálásakor - méltányosan és a lehető legrövidebb időn belül meghozzák határozatukat, ami talán mégis lehetővé teheti azt, hogy az olimpián részt vegyek és segítsem a csapatot" - írta közleményében Török jelezve: a továbbiakban nem kíván nyilatkozni.

megosztom