Milan

Gattuso és Inzaghi megerősítette távozását

Az AC Milan két veterán labdarúgója, Gennaro Gattuso és Filippo Inzaghi is megerősítette, hogy a szezon végén távozik a vörös-feketéktől.

Gattuso és Inzaghi megerősítette távozását

A középpályásnak és a csatárnak is 2012. június 30-ig volt érvényes szerződése, és már régóta sejteni lehetett, hogy a nyáron lezárul pályafutásuk milanos szakasza.

"Elmegyek, eljött az ideje, hogy átadjam a helyem a fiataloknak. Szombaton sajtótájékoztató keretében mindent részletesen kifejtek. Még nem tudom, hol folytatom, erről még nem döntöttem" - mondta újságíróknak a 34 éves Gattuso, aki szembetegsége miatt szeptembertől márciusig nem játszott, de visszatérése óta is alig kap lehetőséget.

Az augusztusban 39. születésnapját ünneplő Inzaghi a Milan hivatalos honlapján, nyílt levélben jelentette be távozását. "Szeretném megköszönni azt a sok szeretetet és törődést, ami Berlusconi elnök úrtól és Adriano Galliani úrtól kaptam. Miattuk lettem erősebb, és sikerült átlépnem a korlátaimat. Köszönöm Milan, köszönöm futball. Ez a csodálatos klub segített abban, hogy az a férfi és az a játékos legyek, aki ma vagyok" - fogalmazott "Pippo". Ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy Inzaghi utolsó profi meccse lesz vasárnap a Novara elleni bajnoki találkozó az olasz bajnokság utolsó fordulójában. A támadó külön kifejezte háláját Carlo Ancelottinak. A PSG jelenlegi vezetőedzője és Inzaghi 2001-ben egyszerre érkezett a Rossonerikhez, ahol 2009-ig többek között egy olasz bajnokságot és két Bajnokok Ligáját nyertek a csapattal.

Nem Inzaghi és Gattuso az utolsó, aki elhagyja a következő hetekben a Milant, Alessandro Nesta is bejelentette távozását, és rajtuk kívül még hét futballista szerződése jár le a szezon végén.