Vízilabda

Felfüggesztik Török Bélát, és elkezdik a doppingeljárást

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) a Magyar Antidopping Csoporttal (MACS) és a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) közösen lefolytatja az eljárást Török Béla, a magyar férfi vízilabda-válogatott bő olimpiai keretének tagja ügyében. A játékos a Szeged és a Honvéd bajnoki bronzéremért folyó párharcának egyik mérkőzése után adott pozitív doppingmintát.

Nemcsik Balázs, az MVLSZ főtitkára az MTI-nek elmondta: megkapták a Magyar Antidopping Csoport (MACS) írásbeli anyagát, és ez alapján lefolytatják az előzetes eljárást. A szövetség - a MACS utasításának megfelelően - a sportoló versenyengedélyét felfüggeszti.

A szövetség közleményében jelzi: a hatályos rendelkezések szerint a Magyar Antidopping Csoportnak nyolc napon belül előzetes felülvizsgálati eljárást kell lefolytatnia, és ennek lezárta után kezdeményezi a doppingbizottság összehívását. Nemcsik hozzátette: a doppingbizottság háromtagú, az MVLSZ, a MACS, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság delegál egy-egy képviselőt.

Kemény Dénes, a válogatott szövetségi kapitánya korábban elmondta, szeretné, ha minél előbb lefolytatnák az eljárásokat, mert ha Török Bélát négy hétnél rövidebb időre függesztik fel, akkor számít rá az olimpiai felkészülésben, ellenkező esetben viszont nem.