Vízilabda

A szegedi Török Béláé a pozitív doppingteszt, Kemény Dénes számít rá

Török Béla, a bajnoki bronzérmes, kupagyőztes Szeged vízilabdázójának doppingtesztje hozott pozitív eredményt.

Az olimpiai kerettagot a Honvéd elleni hazai bronzmérkőzésen ellenőrizték, A mintájának vizsgálata zárult pozitív eredménnyel.

A magyar válogatott honlapja, a www.vlv.hu szerint a Magyar Antidopping Csoport (MACS) pénteken hivatalosan kérte a sportági szövetségtől (MVLSZ) Török játékjogának felfüggesztését.

A honlap úgy tudja, hogy a Kemény Dénes szövetségi kapitány olimpiára kijelölt bő keretébe bekerült játékos vérnyomáscsökkentőt szedett, ami tartalmazhatott tiltólistás anyagot.

Török Béla a magyar férfi vízilabda-válogatott mérkőzésén 2010-ben, az Európa-bajnokságon Zágrábban.

Kemény Dénes elmondta, ha négy hétnél kevesebb időre tiltják el Török Bélát, még számíthat rá az olimpián, mivel szerinte nem doppingolásról van szó: "Nyilvánvaló, hogy nem doppingról van szó, valaki figyelmetlen volt, amikor ezt a gyógyszert adta a játékosnak" - mondta Kemény a www.vlv.hu honlapnak. - "Ami a válogatott szempontjából nagyon lényeges: mielőbb el kellene dőlnie annak, hogy mennyi időre függesztik fel Török Béla játékjogát. Ha ez az idő négy hétnél kevesebb, akkor tudok számítani a játékosra, ha ennél több, akkor sajnos el kell tőle köszönnöm, mert az olimpiai felkészülés során nem számíthatok rá."

Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) főtitkára az MTI-nek pénteken elmondta, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) szóban már tájékoztatta az MVLSZ-t arról, hogy egy játékos A-mintájának ellenőrzése pozitív eredménnyel zárult, az írásos anyagot pedig később kapják kézhez.

"Amint hivatalos, írásos tájékoztatást kapunk, akkor tudunk többet, és akkor tudjuk megtenni a szükséges lépéseket" - mondta Nemcsik.