Premier League

Több mint 40 év szolgálat után távozik az Arsenal alapembere

A szezon végén visszavonul Pat Rice, az Arsenal másodedzője, aki 1966-tól egy négyéves időszakot kivéve folyamatosan szolgálta a londoni klubot.

Rice 1966-ban mutatkozott be az Ágyúsoknál, jobbhátvédként 528 mérkőzést játszott, majd 1980 1984 között a Watfordban vezetett le. Játékos-pályafutása végén visszatért az Arsenalhoz, ahol 1996-ig az utánpótlásban dolgozott, majd rövid időre megbízott menedzser lett, végül Arséne Wenger segítőjévé nevezték ki.

Arséne Wenger és Pat Rice, az Arsenal edzői irányítják csapatukat a Premier League egyik mérkőzésén 2011-ben.

Azóta is együtt dolgozott a francia szakemberrel, aki érzelmes szavakkal búcsúzott kollégájától a klub honlapjának nyilatkozva: "Pat egy igazi Arsenal-legenda, aki szinte az egész életét a klubért dolgozva töltötte, ami elképesztő hűséget és odaadást mutat. Nagyszerű volt vele együtt dolgozni az elmúlt 16 évben. Amikor a klubhoz érkeztem, ott volt velem, és rengeteget tanított nekem erről a nagyszerű klubról. Mindig az adósa maradok azért, amit az Arsenalról és a futballról tanultam tőle. Pat edzéseken és meccseken is mindig egy szenvedélyes, lojális és éleslátó kolléga volt, aki nagyon fog hiányozni."

Pat Rice posztját valószínűleg Steve Bould veszi át, aki 11 éven át volt a klub játékosa, jelenleg pedig az Ágyúsok utánpótláscsapatainak vezető edzője.