Olasz foci

Nem jött be az olasz meló: Luis Enrique távozik Rómából

  • MTI
megosztom

Olasz sajtóértesülés szerint a labdarúgó-bajnokság hétvégi zárása után távozik posztjáról az AS Roma vezetőedzője, a spanyol Luis Enrique.

Luis Enrique-nek nem vált be az olasz meló

Az olasz ANSA hírügynökség szerint a tréner csütörtökön arról tájékoztatta játékosait, hogy vasárnap a Cesena elleni, utolsó bajnoki mérkőzést követően távozik posztjáról.

Luis Enrique korábban csak a Barcelona tartalékcsapatánál dolgozott edzőként. Tavaly nyáron vette át a rómaiak irányítását, de gyengén szerepeltek a bajnokságban, legjobb esetben is csak megtarthatják hetedik helyezésüket, ugyanis előrelépni már nem tudnak.

A klub még nem jelentette be Luis Enrique távozását. Franco Baldini sportigazgató korábban azt mondta: a tréner mindenképpen megérdemel még egy évet, ugyanakkor az olasz lapok már tavaly decemberben arról írtak, elképzelhető, hogy feláll a kispadról a botladozó fővárosi csapat trénere.

Miután az együttes nem tudta kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést, az is megjelent, miszerint Luis Enrique távozása esetén a portugál Andre Villas-Boas lesz az AS Roma vezetőedzője. Utóbbi tavaly Európa Ligát nyert a Portóval, majd nyáron a Chelsea-hez igazolt, de idény közben menesztették a később Bajnokok Ligája döntőjébe jutott együttestől.

megosztom