Chelsea

Így alázták meg Terryt Liverpoolban - videó

Miután a hétvégén a Chelsea elhódította az FA-kupát a Liverpoollal szemben, a Vörösök kedden visszavágtak Lampardéknak. A Chelsea igen szárnyaszegetten játszott, különösen John Terry nem találta helyét a pályán.

John Terry és Luis Suárez a Liverpool-Chelsea (4-1) Premier League mérkőzésen

A Chelsea már lemondhat arról, hogy a bajnokságban elért helyezése alapján legyen ott jövőre a Bajnokok Ligája mezőnyében, így kvalifikációnak marad számukra a Bayern elleni BL-döntő a müncheni Allianz Arénában. Nem lesz könnyű feladat, pléne akkor nem, ha a Kékek a Liverpool elleni bajnoki formájukat hozzák. Az idény során a keddi meccsig hazai pályán mindössze ötször győztek Kenny Dalglish fiai - ami valljuk be, nem túl acélos mutató -, a Chelsea ennek ellenére egy négyessel távozott az Anfieldről. Nyilván levezettek Di Matteo tanítványai a hétvégi FA-kupa siker után, de amit a védelemben mutattak, az nagyon kevés lesz a Bayern ellen.

Különösen John Terry volt "elemében", amit az alábbi videó is jól mutat. A liverpooliak háromszor bőrözték be az angol válogatott védőt, ami Roy Hodgson szövetségi kapitány döntését megkönnyítheti a Rio Ferdinand kontra John Terry kérdésben. Di Matteónak nem kell sokat gondolkodnia, játszassa-e csapatkapitányát a BL-döntőn, ezt a problémát ugyanis Terry még Barcelonában megoldotta.