Premier League

Bogdán, a kisebbik Ferdinand és O'Shea is a maga harcára készül

Vasárnap délután rendezik a Premier League idei szezonjának utolsó, 38. fordulóját, amelyben végleg eldől minden nyitott kérdés. Van belőlük bőven, és furcsa módon a bajnoki cím ezúttal szorosan összekapcsolódik a kieséssel.

Az azonos pontszámmal álló Manchester City és Manchester United között a gólkülönbség dönt, ha minden így marad, 99,9 százalékos biztonsággal a City javára. Az égszínkékek ellenfele, Buzsáky Ákos csapata, a Queens Park Rangers viszont biztosan meg fog tenni mindent a pontszerzésért, ugyanis csak akkor lehet teljesen biztos a bennmaradásban, ha legalább egy döntetlent elér.

Ráadásul Rio Ferdinand, a United védője külön megkérte öccsét, Antont, a QPR játékosát, hogy kettőzött erővel küzdjenek vasárnap.

"Rio felhívott, és egy szívességet kért" - árulta el Anton Ferdinand a sajtónak. "De ez számomra saját magunkról szól. A QPR-ra figyelek, mert elég nagy feladatunk van. Pontot vagy pontokat kell szereznünk Manchesterben. Hiszek a csapattársaimban, és szerintem megcsinálhatjuk. Ha elérünk valamit, és Rio a Uniteddel bajnok lesz, vele fogok örülni. De ha ők nem nyernek, mi viszont bent maradunk, akkor is nagyon-nagyon boldog leszek."

Bogdán Ádám a Manchester City elleni Premier League-mérkőzésen 2012-ben,

A Vörös Ördögök ellenfele a Sunderland lesz, amely nagy eredményeket már nem érhet el, bajba sem kerülhet, de előreléphet egy vagy hátracsúszhat akár három helyet is a mostani 11. pozíciójából. A Fekete Macskáknál szerepelnek egykori United-játékosok, de John O'Shea szerint a múltjuk nem fogja befolyásolni a vasárnapi teljesítményüket - noha Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere erre utalgatott korábbi nyilatkozataiban.

"Szerintem egyre jobban élvezi a kis játékait, a nyilatkozgatást, de azért a Premier League sportszerűségét kétségbe vonni elég lelombozó dolog. Ők a bajnoki címért harcolnak, és ezért próbálkozik különböző dolgokkal, de nincs erre szükség. Először is magadért és a csapatodért mindig jól akarsz játszani. A United számára ez egy nagy meccs lehet, függően attól, hogy a City hogy áll majd, de mi a saját szurkolóink és a felsőház kedvéért nyerni akarunk" - mondta az ír védő.

A kieséstől leginkább fenyegetett csapat jelenleg a Bolton, amely akkor maradhat bent, ha nyer a Stoke City ellen, és a QPR kikap a Manchester Citytől. Ez köszönhető annak is, hogy a Bogdán Ádámot foglalkoztató együttes az előző fordulóban 2-0-s előnyről 2-2-re végzett a West Bromwich-csal.

"Elképesztően ideges voltam a meccs után, nehéz volt megnyugodnom, mert meg kellett volna tartanunk az előnyünket" - mondta a magyar kapus a mérkőzésről. "Most viszont már a következő meccsre kell figyelnünk, amit meg kell nyernünk. Nagyszerű, hogy a csapat első számú kapusa lettem, de ennél nagyobb célom van, segíteni akarok a bennmaradásban. Jó helyen vagyok a Boltonnál, a lehető legtöbbet akarok fejlődni, és csak rajtam múlik a jövőm."

  • Manchester City - QPR 2012-05-13 16:00:00
  • Sunderland - Man. United 2012-05-13 16:00:00
  • Stoke City - Bolton 2012-05-13 16:00:00