NBA

A Miami is bebiztosította helyét a legjobb nyolc között

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának 12. játéknapján eldőlt, hogy a Miami 4-1-es összesítéssel jutott a rájátszás második körébe, mivel Jamesék hazai pályán 106-94-re verték a New York Knicks csapatát

Miami-New York

A New York csapatának óriási szüksége lett volna a győzelemre Miamiban ahhoz, hogy versenyben maradhassanak, ám ennek ellenére a Heat meglehetősen simán, 106-94-re nyert. A Knicks gyakorlatilag végig az eredmény után rohant, hiszen a negyedeket sorban 4, 7, ill. 3 ponttal nyerték a házigazdák, így a záró játékrészben még egy kis leengedés is belefért Jameséknek. A mérkőzést követően Mike Woodson, a vendégek vezetőedzője értékelt: „Voltak lehetőségeink, de a Miamit mindenképpen meg kell dicsérni, mivel minden alkalommal, amikor rohanásba kezdtünk, és feljöttünk 10-11 pontra, mindig volt válasza ellenfelünknek. Ez az, ami valóban naggyá tesz egy csapatot.”

LeBron James, a Miami Heat kiscsatára Mike Bibby ellen

A Heat legjobbja szokás szerint LeBron James volt, aki 29 pontot szerzett úgy, hogy összesen 15 alkalommal került oda a büntetővonalra. James mindemellett 7 gólpasszt is kiosztott, valamint 8 lepattanót is begyűjtött. A hazaiak másik két sztárja, Chris Bosh és Dwyane Wade egyaránt 19-19 egységgel zárt. A vendégeknél úgy néz ki, hogy az Anthony-Stoudemire kettős csak egy mérkőzés erejéig tudta hozni azt, ami elvárható lenne tőlük, előbbi ugyanis 35 pontot szerzett, ám ennek az lett az eredménye, hogy Stud 32 perc alatt csak hét dobást vállal, így ő 14 egységet könyvelhetett el.

A párharc végeredménye: 4-1 a Miami Heat javára.

Memphis-Los Angeles Clippers

Annak ellenére, hogy a Memphis élvezi a hazai pálya előnyét, a csapat már négy meccs után a kiesés szélére került, mivel a Clippers négy meccs után 3-1-es előnyre tett szert a párharc során. Ennek tudatában a Memphis ma nagyon koncentrálva 92-80-ra verte a Clipperst. Érdekesség a párharccal kapcsolatban, hogy az eddigi öt meccs mindig 10 ponton belüli különbséget hozott, így ez volt a legnagyobb differencia egy mérkőzésen belül a két együttes között. A hazaiak hiába kezdték nagy teherrel az összecsapást, az első negyedet mégis 36-22-re hozták, és az ezt követő három játékrész alatt nem igazán engedték közelebb az ellenfelüket, így a házigazdák teljesen megérdemelten szerezték meg a győzelmet. A meccs után a vendégek hátvédje, Mo Williams értékelt: „A hazai pálya előnyében bízunk, ki szeretnénk használni, így a mi hetedik meccsünk pénteken lesz.”

Hazai oldalon nagy meglepetésre ezúttal Marc Gasol bizonyult a legjobbnak, a spanyol center ugyanis 23 pontot gyűjtött, míg Zach Randolph 19, Rudy Gay pedig 14 egységet könyvelhetett el. A Clippers-drukkerek kissé keserű szájízzel gondolhatnak vissza erre a mérkőzésre, mivel nem elég, hogy csapatuk kikapott, Blake Griffin és Chris Paul ráadásul még meg is sérült, ám eddig úgy néz ki, hogy egyiküknek sem kell majd kihagynia a következő meccset. Előbbi összesen 15 pontot, míg utóbbi 19 egységet hozott össze, de nagy segítségére volt a csapatnak a kispadról beálló Mo Williams, aki 20 pontig jutott.

A párharc állása öt mérkőzés után: 3-2 a Los Angeles Clippers javára.

NBA
Rájátszás, 12. játéknap
Miami-New York 106-94
Memphis-LA Clippers 92-80