Hidvégi Vid blogja

Sajnálom kihagyni az edzéseket - kellene a stabilabb gyakorlat

  • Hidvégi Vid

Számos teendő nehezíti, hogy csak az edzésekre tudjak koncentrálni - ez az Eb és az olimpia előtt is nehézséget jelent.

Újabb verseny következik számunkra, a hétvégén jön az Európa-bajnokság. Az Eb felkészülés az olimpiai felkészülés keretei között halad. A 6.6-os anyagerősségű gyakorlatot a hétvégén a tornacsarnokban rendezett nemzetközi találkozón kipróbáltuk. Az ollókézállás sikerült, de az egykápás elemeknél korrigálni kellett, ezért lett a kiinduló pontszám most csak 6.5. Nem teljesen vagyok még elégedett, de a mindennapi két edzés remélem meghozza gyümölcsét. Kedden reggel be kellett mennem a sportkórházba egy terheléses vizsgálatra, hogy a sportorvosi engedélyt megkapjam.

Az edzőtáborozásban nem csak a munka a főszereplő, néha a mókázás is belefér - Fotó: MTI

Kiderült, hogy nem sok értelme volt bemennem (a februári szűrés alapján) és negatívak az eredmények, ez egy edzésembe került. Az Magyar Antidopping Csoport nagyon komolyan veszi, Videt egyéni szponzora is segíti az olimpiai felkészülésbenhogy az olimpiára utazó sportolók betartsák az elég messzemenő szabályokat és informálva legyenek. Ez valószínűleg még egy edzésembe fog kerülni csütörtökön az előadás miatt :-).

Jövő héten szombaton utazunk az EB-re, Montpellierbe, Franciaországba, és a 6.6-os kiinduló pontszámú gyakorlat még nem eléggé stabil. Mindennap minden edzése fontos lesz az Eb-ig (na és persze az olimpiáig), gondolom nem csak én vagyok így vele, de sok fajta kötelességnek kell eleget tenni.