Olimpia

A recesszió ellenére Madrid nem lép vissza a 2020-as pályázattól

Bár a spanyol gazdaság évek óta súlyos válsággal küzd, az ország olimpiai bizottsága nem vonja vissza pályázatát a 2020-as nyári olimpiára.

Az olasz főváros, Róma februárban hasonló okok miatt visszalépett a kandidálástól, a spanyolok nem terveznek hasonlót. "Madridnak egyáltalán nem áll szándékában lemondania a játékok megrendezéséről, nem követjük Rómát. Egy ütős pályázatot mutatunk be jövőre Buenos Airesben. A gazdasági helyzet egy speciális dolog, ami nem befolyásolja a pályázatunkat. Nem jár anyagi veszteséggel. Szükségünk van az olimpiára, a beruházok a munkanélküliség felszámolásában és a gazdaság élénkítésében is nagy segítséget jelentenének" - fogalmazott Theresa Zabell, a pályázat vezérigazgatója, kétszeres olimpiai bajnok vitorlázó. Madrid a 2012-és és 2016-os eseményre is pályázott, a spanyol sportvezetés az elmúlt évek látványos sikerei miatt (a labdarúgó-válogatott Eb-és vb-címe, a tenisz-és kosárlabdasikerek) szeretne otthont adni az ötkarikás játékoknak.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2013 szeptemberében, az argentin fővárosban szavaz a 2020-as nyári olimpia helyszínéről. Madridon kívül Isztanbul, Baku, Doha és Tokió jelentkezett be a rendezésre.