Lósport

Overdose-t nevezték a Royal Ascotra, de még nem biztos, hogy indul is

  • MTI

Leadták Overdose előnevezését a Royal Ascotra Mikóczy Zoltán, a magyar ló társtulajdonosa szerint.

A pannoniaoverdose.hu keddi beszámolójában az áll, hogy az egy hónapos angliai boxpihenőt követően Overdose szigorú kontroll mellett, már nyereg alatt készül Alagon, de Mikóczy úgy véli, azt csak hetek múlva lehet eldönteni, mikor versenyezhet újra.

"Még nem tudom, mennyire reális, hogy Overdose idén is futhasson Ascotban, de április 24-én volt a nevezési határidő. Ezt követően a jelentkezési díj a 30-szorosára emelkedik" - mondta Mikóczy.

Overdose nevezését az 1200 méteres, Group I-es Diamond Jubilee Stakes-re adták le, amelyre a június 19. és 23. közötti fesztivál utolsó napján kerül sor.

A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben vissza tudott térni, de két megnyert futam után az év augusztusában csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Tavaly viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen kiváló futással, alig több mint egy lóhosszal a győztestől lemaradva negyedik helyen ért célba. Overdose tavaly november 13-án, Rómában győzött Group III-as versenyen.