Kajak-kenu

Őket kéne legyőzni Londonban!

  • VNA
megosztom

A német kajak-kenusok már kijelölték a bővebb keretüket a londoni olimpiára, a végleges csapat kijelölésével viszont még megvárják a május végi versenyeket.

A hazai válogatóversenyek után a német kajak-kenu szövetség (DKV) kijelölte a londoni olimpiára készülő bővebb válogatott keretét. Az egyelőre 27 főből álló keret vasárnap Kienbaumban kezdte meg a közvetlen olimpiai felkészülést. A végleges olimpiai csapatot a németek a május 18-20. között sorra kerülő poznani és az egy héttel később rendezendő duisburgi Világkupa hétvége után jelölik ki.

Egy különleges belső szabályozás miatt a világbajnok Nicole Reinhardt is reménykedhet még a londoni szereplésben, annak ellenére, hogy a második németországi válogatót betegsége miatt kénytelen volt kihagyni. A nevek különösebb meglepetést nem okoztak, hiszen azt korábban is lehetett tudni, hogy a nyolcszoros olimpiai bajnok Birgit Fischer - sokadik - visszatérése már nem lett sikeres, így vele nem találkozunk már idén az olimpián.

A német kajak-kenu válogatott bő olimpiai kerete
Női kajak: Tina Dietze (Lipcse), Franziska Weber (Potsdam), Carolin Leonhardt (Mannheim), Silke Hörmann (Karlsruhe), Nicole Reinhardt (Lampertheim), Katrin Wagner-Augustin (Potsdam), Sabine Volz (Karlsruhe)
Férfi kajak: Max Hoff (Essen), Marcus Groß (Berlin), Martin Hollstein (Neubrandenburg), Andreas Ihle (Magdeburg), Norman Bröckl (Berlin), Robert Gleinert (Berlin), Ronald Rauhe (Potsdam), Jonas Ems (Essen), Tom Liebscher (Drezda), Torben Fröse (Essen), Tim Wieskötter (Potsdam), Kostja Stroinski (Berlin)
Kenu: Tomasz Wylenzek (Essen), Stefan Holtz (Lipcse), Sebastian Brendel (Potsdam), Ronald Verch (Potsdam), Peter Kretschmer (Potsdam), Kurt Kuschela (Potsdam), Stefan Kiraj (Potsdam), Robert Nuck (Lipcse)

 

megosztom