Román foci

Hatalmas indulatok a félbeszakadt kolozsvári városi rangadón - videó

A román bajnokság 31. fordulójában a két kolozsvári csapat, a CFR Cluj és az Universitatae Cluj összecsapása botrányba fulladt.

A találkozó 27. percében egy tizenegyessel a vendég CFR került előnybe, azonban a hazaiak kapusa nekiment a büntetőt értékesítő portugál Ricardo Cadúnak, és tettleg bántalmazta. A játékvezető végül mindkét labdarúgót kiállította, majd miután a portugál légiós lesétált a pályáról, az Universitatae masszőre nemes egyszerűséggel hátulról leütötte a CFR csapatkapitányát, és két biztonsági őr (!) is bántalmazta a légióst. A portugál játékost több ütés is érte a fején és a testén, ami után belső sérülések gyanújával kórházba szállították.

A vendégjátékosok ezután trénerük, Ioan Andone kérésére az öltözőbe mentek, a játékvezető pedig a labdarúgók védelme érdekében félbeszakította a találkozót. A CFR játékosait egy rohamkocsi menekítette ki a találkozó helyszínéről, mivel az "U" szurkolói halálosan megfenyegették a vendégeket. A portugál csapatkapitánynak az önmagából kikelő hazai portás, Mircea Bornescu azt üvöltötte: "Cadú, nem hagyod el  a várost". Az alábbi felvételeken jól látható a CFR játékosai arcán a rémület.