Karrier

Guardiola ismét elutasította a Chelsea ajánlatát

A londoni kékek évi 12 millió fontos fizetést ajánlottak Guardiola szolgálataiért, de a Barcelona leköszönő mestere nemet mondott - ez pedig jó hír Di Matteónak.

Guardiolát nem érdekli a Chelsea ajánlata. Fotó: Getty Images

Pep Guardiola a Chelsea második ajánlatát is visszautasította, ezzel megerősítette Roberto Di Matteo pozícióját a kékek kispadján. A 41 éves Guardiolának nem kevesebb, mint 12 millió fontos fizetést és óriási átigazolásokra fordítható összeget kínált a Chelsea milliárdos orosz tulajdonosa, Roman Abramovics. A katalán szakember a világ legjobban kereső edzője lehetett volna, ennek ellenére nemet mondott, és továbbra is szeretne inkább egy évet kihagyni.

Amennyiben nem sikerül Guardiolát a Stamford Bridge-re csalogatni, úgy nagy valószínűséggel Roberto Di Matteo maradhat a Chelsea menedzsere. A klubnál korábban játékosként is megforduló, egy éve másodedzőként tevékenykedő Di Matteót a márciusban menesztett Andre Villas-Boas helyére nevezték ki a Chelsea élére. A csapat azóta eljutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, megnyerte az FA-kupát, és még van esélye arra, hogy az első négyben végezzen a bajnokságban.

Bár az eredmények az mondhatják, hogy Abramovics elégedett lehet Di Matteo munkájával, a Chelsea tulajdonosa még nem tett le arról, hogy világhírű szakembert ültessen csapata kispadjára. Guardiolát már két héttel ezelőtt is megkörnyékezte, de a pletykák szerint José Mourinhót is szívesen látná viszont a Chelseanél. Németország szövetségi kapitánya, Joachim Löw egy másik jelölt, de a Chelsea játékosai inkább azt szeretnék, ha Di Matteo maradna. Úgy tűnik, erre jó esélye is van az olasznak.