NBA

A Utah Jazz is elszállt

  • Barcsai Róbert

Ugyan csak két mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján, az egyik párharc rögtön véget is ért. A San Antonio Spurs ugyanis 87-81 arányban legyőzte a Jazzt, így a Utah 4-0-val búcsúzott a rájátszástól.

Utah-San Antonio

A párharc negyedik mérkőzése előtt a legnagyobb kérdés az volt, hogy a San Antonio Spurs vajon képes lesz-e kisöpörni a Jazzt? A választ négy negyednyi játék után meg is kaptuk, mert ugyan a szokásosnál kicsit nehezebben, de mégis nyert a Spurs, méghozzá 87-81-re. Az első három játékrészt sorban 3, 5, ill. 2 ponttal hozták a vendégek, akik ezt az előnyt már nem engedték ki a záró negyedben, így kisöpörték a nyolcadik kiemelt Utah Jazzt. Gregg Popovoch, a Spurs edzője így reagált a csapata korát érő kritikákra: „Figyelmen kívül hagyjuk őket… Ezt hallgatjuk már 10 éve.”

Al Jefferson, a Utah Jazz centere

A hazaiak legjobbja Al Jefferson volt, aki igazán összeszedte magát a negyedik meccsre, ugyanis a center 13/19-es mezőnymutatóval 26 pontot ért el. A csapat irányítója, Devin Harris 19, míg a frissen a kezdőbe került Derrick Favors 16 egységet termelt, a Jazz kispadja azonban megint gyászosan nézett ki, összesen 10 pontot szerzett a hat pályára lépő csere. A Spurs legjobbja a három meccsen keresztül szinte eltűnő Manu Ginobili volt 17 ponttal, míg Tony Parker és Tim Duncan egyaránt 11-11 egységet könyvelhetett el.

A párharc végeredménye: 4-0 a San Antonio Spurs javára.

Los Angeles Clippers-Memphis

Izgalmas mérkőzésen van túl a Staples Center közönsége, ugyanis a Clippers csak hosszabbításban tudta hozni a negyedik meccset a Memphis ellen, méghozzá 101-97-re. A meccs túlnyomó részében ugyan a hazaiak vezettek, ám a vendégek a végén mégis egyenlíteni tudtak, méghozzá Zach Randolph két büntetőjének köszönhetően. A maradék 20 másodpercnyi játékidőben nem jutott el dobásig a Clippers, így következhetett a hosszabbítás, amelyet bő két perc után már 7 ponttal vezetett a hazai gárda, Chris Paul kiváló játéka miatt pedig esélye sem volt visszajönni a meccsbe a Grizzliesnek.

A hosszabbításban kipontozódó Blake Griffin 30 pontot szerzett, csapattársa, az elsősorban a hosszabbításban remeklő Chris Paul pedig 27 egységet könyvelhetett el. A továbbra is törött kézzel játszó Caron Butler 14 pontot ért el. A vendégek oldalán Mike Conley volt a legjobb 25 egységgel, őt nem sokkal lemaradva követte Rudy Gay 23-mal. A kulcsfontosságú büntetőket értékesítő Zach Randolph 12 pontot és 9 lepattanót tett a közösbe.

A párharc állása négy mérkőzés után: 3-1 a Los Angeles Clippers javára.

NBA
Rájátszás, 10. játéknap
Utah-San Antonio 81-87
LA Clippers-Memphis 101-97 h.u.