Profi boksz

A Klicsko-fivérek által levert két szájhős nyáron összecsaphat

Júliusban megmérkőzhet egymással David Haye és Dereck Chisora. A két profi nehézsúlyú bokszoló februárban már elkezdte a harcot, utóbbi Vitalij Klicsko elleni mérkőzése után verekedtek össze a sajtótájékoztatón.

Chisora az idősebb Klicsko elleni müncheni mérkőzés előtt már a mérlegelésen pofon vágta ellenfelét, az összecsapás utáni sajtótájékoztatón pedig a már visszavonult, szakkommentátorként jelenlévő David Haye-jel veszett össze - akit Vlagyimir Klicsko győzött le eddigi utolsó mérkőzésén 2011 júliusában.

Chisorát a német szövetség is megbüntette viselkedéséért, majd a britek be is vonták a versenyengedélyét. Haye esetében erre nem volt szükség, mivel hivatalosan már befejezte a pályafutását.

David Haye és Dereck Chisora Münchenben verekszenek Chisora Vitalij Klicsko elleni mérkőzésének sajtótájékoztatóján 2012-ben.

A két bokszoló mégis megmérkőzhet a ringben júliusban, mivel a luxemburgi szövetség hajlandó lebonyolítani a mérkőzésüket. Frank Warren promóter szervezi az összecsapást, aki igyekezett elébe menni a bokszvilág várható felzúdulásának: "Szeretném kiemelni, hogy a luxemburgi szövetség patinás szervezet, hét évvel előbb alapították, mint a britet. Hozzájárultak ahhoz, hogy a londoni Upton Parkban megrendezzük a meccset, amit ők felügyelnek. Mivel az Európai Boxunió teljes jogú tagjai, ehhez megvan a felhatalmazásuk."

A menedzser szerint hiába vonta vissza a brit szövetség Chisora versenyengedélyét, mivel nem tiltották el, bármelyik szövetséghez folyamodhat új papírokért.

Több brit ügynök szerint ugyanakkor hiba megrendezni ezt a mérkőzést.

"Ez lehet az utolsó szög a brit ökölvívás koporsójában. Remélem, nem történik meg. Súlyosak lehetnek a következmények. Ha semmibe vesszük a brit szövetséget - ami távolról sem működik tökéletesen -, a sportban totális lehet a káosz" - mondta Frank Maloney.

Warren ugyanakkor nem aggódik, csak a meccs lebeg a szeme előtt: "Ez egy normális küzdelem lesz, nem számít, ki mit mond. Nagyobb csata lesz, mint bármelyiküké a Klicsko-fivérek ellen. Bőven van miért küzdeniük. Ez lesz a megfelelő módja, hogy rendezzék a nézeteltérésüket."

Chisora és Haye februári balhéja