Jégkorong

Közel 80 millióval csökkenhet a fehérvári hokisok költségvetési hiánya

  • MTI

Remény van arra, hogy a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának 90-100 milliós költségvetési hiányának nyolcvan százaléka eltüntethető id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint.

A sportvezető a magyar bajnok és az osztrák ligában negyeddöntős klub honlapjának elmondta, a tavaly októberben jelzett hiány továbbra is fennáll.

 "Ebben a hónapban eldől, hogy ebből a 90-100 milliós költségvetési lyukból mekkora részt sikerül befoltoznunk. Reményeim szerint, és erre ígéretet is kaptam, ennek a nyolcvan százaléka eltűntethető. Így bizonyos mínusszal, de optimistán indulunk neki a következő szezonnak. Ha minden jól alakul, akkor az idei büdzsé már sokkal kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz, mint az előző évi volt" - fogalmazott id. Ocskay.

Kiemelte azt is, szóba került a 3500 fős csarnok befogadóképességének növelése, és ezzel kapcsolatban felmerült ötlet szintjén egy teljesen új, ötezer férőhelyes aréna építése is, de olcsóbb lenne a mostani létesítmény bővítése. Ugyanakkor jelezte: az ötletek, tervek mellett az elsődleges napirendi pont egy új edzőpálya megépítése, amely reményei szerint jövő augusztusra készülhet el az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok állóhelyi része mögött.

 "Ez életbevágóan fontos a további fejlődésünk szempontjából" - tette hozzá a szakosztály-igazgató.