NB I visszatekintő

Ki érti ezt?

  • Göbölyös János
Címkék:
megosztom

A hétvégén a 27. fordulót rendezték az NB I-ben. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

Coulibaly megint nyerő ember volt, a győri gólja azonban aranyat ér - Fotó: dvsc.hu

Megvan a hatodik. Háromszor még játszania kell a Debrecennek (is), a nyolc pontos előnye azonban elég, sőt sok is lesz ahhoz, hogy 2005, 2006, 2007, 2009 és 2010 után 2012-ben is bajnok legyen. Komoly edző - márpedig Kondás Elemér az - persze nem mond ilyet addig, amíg az utolsó mérkőzést le nem fújják, hiszen bármi előfordulhat. Például az, hogy Adamo Coulibalyról kiderül, jogosulatlanul lépett pályára a Videoton és az ETO ellen, ezért érvénytelenítik a két, győzelmet érő gólját, hat pontot levonnak a Lokitól, és akkor a vasárnapi Sóstói rangadó lesz az aranymeccs, a DVSC-nek meg marad a bronzérem. Eszem ágában sincs elviccelni a dolgot, a fenti forgatókönyvvel csupán azt akartam érzékeltetni, hogy nagyjából ebben bízhatnak a most még matematikailag riválisnak mondható győriek és fehérváriak. Arra ugyanis már ők sem gondolhatnak, hogy a Debrecen a pályán veszíti el a bajnokságot, és nem csak azért, mert ott még senkinek sem sikerült legyőznie, hanem mert minden szempontból a legerősebb, a sorozat végére mentálisan is csúcsra járatott (lásd kupadöntő) csapatról van szó.

Lehet persze azt mondani, hogy vasárnap az ETO Parkban nüanszok döntöttek, meg hogy a játékvezetők nyomják a Győrt, ám ezek inkább kifogások, mint magyarázatok. Mégis, megértem a mérkőzés után feszülten nyilatkozó Pintér Attilát, hogy védi, és bizonyos fokig felmenti játékosait, neki ez a dolga. Gyanítom, hogy mondandójának a bírókra vonatkozó részét már a Videoton elleni ki-ki meccs tükrében fogalmazta meg, ha ugyanis azt is elbukja a csapat, akkor maga az edzőváltás értelme kérdőjelezhető meg Győrben, hiszen Csertői Aurél a fehérváriak előtt három pont előnnyel, a debreceniek mögött hat pont hátránnyal ,,adta át" a kispadot.

A bajnoki cím tehát gyakorlatilag eldőlt a hétvégén, ám ezen kívül sok mindenre nem kaptunk választ. Leginkább azokra nem, amelyeket a legjobban vártunk (nem csak mi, a szurkolók is), és azoktól nem, akiknek pozíciójuknál és abból fakadó felelősségüknél fogva tudniuk kellett volna a megoldást.

Détári gondban. Mi történt a csapattal? - Fotó: fradi.huA ,,tanácstalanok társaságából" Détári Lajos kívánkozik az élre. A Ferencváros az idény leggyengébb produkcióját nyújtva adta meg magát az utolsó szalmaszálba (és pontokba) kapaszkodó Pápának, tette ezt saját közönsége előtt. Van olyan persze, hogy egy-két, vagy néhány játékos rossz napot fog ki, vagy hogy az adott meccsen elöl, vagy hátul nem jön össze semmi, de hogy mindez egyszerre, és az egész csapattal forduljon elő, az csak nagyon ritkán történik meg. Ilyenkor általában az edző felelőssége húzódik meg a háttérben, a heti munka minősége és mennyisége kerül előtérbe, esetleg pszichés zavarok okozhatják a kudarcot. Nem tudom. A baj az, hogy Détári sem. Megmagyarázhatatlan momentumok sora vezetett odáig, hogy a Lombard - nem lebecsülve a teljesítményét, sőt... - különösebb erőfeszítés nélkül szerezte meg a győzelmet az Üllői úton. Már az is érthetetlen, ahogyan mindezt Détári lereagálta, a máskor töredéknyi hibáért keményen, de jogosan kritizáló edző, most csendben, higgadtan nyilatkozott. Bár ha abból indulok ki, hogy a ferencvárosi játékosok között volt olyan, aki mosolyogva vonult le a pályáról (még akkor is, ha korábbi csapattársa próbált vele viccelődni), valamelyest érthető Döme visszafogottsága. Aztán az is lehet, hogy a szombati, Újpest elleni derbire tekintettel maradt csendben, elvégre ,,az év meccse" előtt mégsem szerencsés földbe döngölni a társaságot. Igaz, utána meg már minek...

Kispesten is nagy volt a tanácstalanság. Pedig úgy kezdődött a Kaposvár elleni mérkőzés, ahogyan arra a legfanatikusabb Honvéd-szurkolók (egyre kevesebben vannak) sem számíthattak. Ám hiába volt az emberelőny, a 11-egyesek, a taktikai és nevelő célzatú cserék, a csapat csődöt mondott. És mit mondott erre Supka Attila? Nem érti, mármint, hogy miért nem az rúgja a büntetőt, akit ő kijelölt. Meg még nyilván sok mindent nem értett, nem csodálom, hiszen amit játékosai előadtak, az rejtvénynek kiváló, futballnak megfejthetetlen. Kispesten egyvalaminek örülhetnek igazán, a szerencse még mindig nem hagyta el a csapatot. Az ugyanis, hogy ilyen teljesítménnyel hónapok óta tartható a negyedik hely, nagymértékben köszönhető a Diósgyőr és a Pécs tavaszi vesszőfutásának, most pedig annak, hogy a Kecskemét és a Paks is kapitulált.

Merre tovább? Matyi Dezső tulajdonos és Mink Olivér edző a pécsi jövőn gondolkodik - Fotó: pmfc.huS, ha már a két újoncot említettem... Mink Olivér kiöntötte a lelkét, miután ötödszörre sem sikerült győzelemre vezetnie csapatát, kinevezése óta egyetlen pontot kapart össze a PMFC. Bár a szakember részletesen feltárta a szerinte ide vezető okokat, a helyzetelemzését azzal kezdte, hogy szégyellje magát mindenki, nem ismert rá saját csapatára, nem érti, mi történt a pályán...

Szentes Lázár értette. Naná, öt vereség után nyert a DVTK, fogadjuk el, hogy beérett a szakmai igazgató munkája. Van azonban valami, amiről, vagy inkább akiről egyetlen szó sem esett. A pénteki sajtótájékoztatón beígért új edzőt nem találta senki a pécsi stadionban. Pedig ott volt. Hogy ki ő, az továbbra is rejtély. A boon.hu beszámolója alapján csütörtökön érkezett Magyarországra az illető, de nem a VIP-páholyban jelen lévő klubtulajdonos, Leisztinger Tamás, és az ügyvezető Dudás Hunor társaságában tekintette meg a mérkőzést, hanem elvegyült a nézők között, a ,,jól értesültek szerint a dél-európai vonású edzőjelölt az ülőszékekkel felszerelt lelátón, a diósgyőri kispadhoz közelebb lévő 16-ossal egy magasságban, harmadmagával nézte a mérkőzést".

Tiszta krimi... Amit viszont Dudás Hunor nyilatkozott a borsodi internetes portálnak, az elnézést a kifejezésért, de komikus:

,,Azt nem tudom, hogy hol ült, mi a mérkőzés előtt találkoztunk – mondta DVTK ügyvezetője, majd arra a kérdésre, hogy folytatják-e tovább az ismerkedést, és ellátogat-e Diósgyőrbe az edzőjelölt, ezt válaszolta - Ilyen programról nem ejtettünk szót. Megismerkedtünk, tárgyaltunk, ennyi történt, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább, együtt fogunk-e dolgozni. Jelzem, más edzőjelöltekkel is kapcsolatban állunk, talán emiatt sem volt szerencsés, hogy napvilágra került, hogy egyikük élőben is megnézi a csapatot".

Ebből még bonyodalom is származhat Diósgyőrben. Szentes Lázárnak legközelebb óvatosabban kellene nyilatkoznia. Mentségére legyen mondva, van neki éppen elég dolga, minthogy arra is figyeljen, mikor milyen hírrel ajándékozza meg a sajtót. A hasonló félreértéseket elkerülendő, az azért nem ártana, ha a csapattal együtt a klubon belüli kommunikáció is megerősödne.

OTP Bank Liga
27. forduló
PMFC-MATIAS-DIÓSGYŐRI VTK 1-2 (1-2)
Pécs, 2500 néző. Vezette: Németh Ádám (Szpisják Zsolt, Albert István)
PMFC: Dibusz – Nagy J., Causic, Todorovics, Marovics (Goia, 88.) – Simonfalvi, Regedei, Scsepanovics (Zeljkovics, 64.),  Horváth Zs. - Frőhlich (Andorka, 76.), Bajzát. Vezetőedző: Mink Olivér. Cserepad: Holczer, Goia, Kvekveskiri, Lantos, Paraczki, Zeljkovics, Andorka.
DVTK: Tajti (Rakaczki, 72.)– Vági, Rakovics, Sekour, Vági – Tisza, Takács P., Luque, Abdouraman, Frizoni (Dobos, 93.) – Bacsa (Seydi, 69.). Megbízott edző: Szentes Lázár. Cserepad: Rakaczki, Dobos, Gohér, Bogáti, Fernando, Gallardo, Seydi.
Gólszerző: Causic (11.), ill. Luque (2.), Tisza (45.)
Sárga lap: Scsepanovics (32.), Frőhlich (41.), ill. Rakovics (83.)
KECSKEMÉTI TE-VIDEOTON 0-2 (0-1)
Kecskemét, 3000 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
KTE: Antal B. – Koszó, Balogh B., Varga R., Forró (Mohl, 64.) – Litsingi, Patvaros, Szavics, Csukics (Hegedús Á., 37.), Bertus (Tölgyesi, 88.) – Tököli. Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Németh G, Mohl, Balog M., Póti, Brdarics, Tölgyesi, Hegedűs Á.
Videoton: Bozsovics – Szolnoki, Caneira, Vinícius, H. Sánchez (Vaskó, 65.) – Gosztonyi (Gyurcsó (65.), Tóth B., Sándor Gy., Mitrovics, Walter Lee  – Torghelle (Nikolics, 76.). Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Tujvel, Vaskó, Gyurcsó, Kovács I., Nikolics, Brandao, Perics.
Gólszerző: Sándor Gy. (10., 72..)
Sárga lap: Forró (50.), Tököli (84.), Balogh B. (87.), ill. Vinícius (84.)
FERENCVÁROS-LOMBARD PÁPA 0-2 (0-0)
Albert Stadion, 3400 néző. Vezette: Berger József (Vámos Tibor, Farkas Balázs)
FTC: Jova – Balog Z., Otten, Klein – Kulcsár D., Lisztes (Beliczky, 46.), Hakola (Rósa, 46.), Sváb – Pölöskey, Oláh (Zsivoczky, 70.), Simics. Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Gyenes, Fülöp, Vattai, Júnior, Rósa, Zsivoczky, Beliczky.
Pápa: Szűcs – Nagy S., Rodenbücher, Tóth G., Németh M. – Arszics, Horváth L. (Dóczi, 90.), Gyömbér –  Lovrencsics (Szilágyi P., 82.), Seye (Présinger, 77.). Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Takács T., Dóczi, Présinger, Szabó Z., Csepregi, Inutile, Szilágyi P.
Gólszerző: Lovrencsics (15., 31.)
Sárga lap: Otten (23.), Balog Z. (66.), ill. Farkas A. (71.)
Piros lap: Balog Z. (67., második sárga lap), ill. Pekár (70.)
HALADÁS SOPRON BANK-MVM PAKS 5-0 (3-0)
Szombathely, 4000 néző. Vezette: Becséri Dániel (Viszokai László, Márton Zsolt)
Haladás: Gőcze – Schimmer (Búrány, 50.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. (Ugrai, 69.). – Nagy D., Rajos, Nagy I. G., Iszlai, Halmosi – Radó (Kulcsár K., 75.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Rózsa, Búrány, Horváth A., Kulcsár K., Oross, Ugrai, Vujovics..
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. (Báló, 31.) – Bartha, Sifter, Szatmári (Gévay, 31.), Vayer  - Hrepka (Csehi T., 65.), Böde. Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Kiss M., Csehi T., Gévay, Báló, Eppel, Kiss T., Magasföldi
Gólszerző: Csernyánszki (öngól, 4..), Nagy I G. (9.), Iszlai (11-esből, 27.), Ugrai (82.), Kulcsár K. (90.)
Sárga lap: Guzmics (13.), Radó (30.), ill. Fiola. (26.), Kulcsár K. (90.)
Piros lap: Fiola (37., második sárga lap)
VASAS-FGSZ SIÓFOK 1-0 (0-0)
Illovszky Stadion, 1500 néző. Vezette: Takács János (L. Tóth Lajos, Horváth Róbert)
Vasas: Ilizi – Görgényi (Huszárik, 60.), Kovács G., Gyepes, Takács Z., – Hudson-Odoi, Mehmedagics, Bárányos, Farkas B. (Csoór, 68.), Dajics -  Szabó B. (Varga G., 76.). Vezetőedző: Marijan Vlak. Cserepad: Halasi, Rubus, Huszárik, Kasali, Kiss T., Varga G., Csoór.
Siófok: Ribánszki – Kiss Zs., Lengyel, Nyári, Fejes – Haraszti, Egerszegi, Huszák (Melczer, 46.), Nagy I. (Kecskés, 46.) – Pál, Simon A.(Mogyorósi, 65). Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Heinrich, Fehér, Mogyorósi, Kanta Sz., Kecskés, Melczer, Sowunmi..
Gólszerző: Lengyel (öngól, 70.)
Sárga lap: Mehmedagics (56.), Csoór (79.), Dajics (86.), ill. Egerszegi (34.), Simon A. (36.), Huszák (39.)
Piros lap: Kiss Zs. (61.)
ZALAEGERSZEGI TE-ÚJPEST FC 1-1 (0-0)
ZTE Aréna, 2300 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (dr. Varga Zsolt, Demeter János)
ZTE: Vlaszák  – Kocsárdi, Bogunovics, Ganugrava, Hidvégi (Kocsis A., 90.) – Szalai, Máté P., Nicorec (Kovács Gábor, 76.), Szakály D.. – Brkics (Wittman, 58.), Pavicsevics. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Kalmár, Kocsis A., Pál D., Hervás, Kovács Gábor, Polareczki, Vittman.
Újpest: Balajcza – Nagy P., Litauszki, Lipták, Pollák – Barczi (Kovács D., 65.), Proesmans, Eninful, Vasziljevics, Eninful (Markovics, 29.), Balogh B. – Zamostny (Remili, 55.).  Megbízott edző: Marc Lelievre. Cserepad: Horváth T., Dvorschák, Kiss Z., Kovács D., Markovics, Jevtics, Remili.
Gólszerző: Máté P. (47.), ill. Vasziljevics (11-esből, 76.)
Sárga lap: Szakály D. (52.), Szalai (74.), Kocsárdi (84.), Bogunovics (88.), ill. Vasziljevics (45.), Proesmans (61.)
BUDAPEST HONVÉD-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0-0
Bozsik Stadion, 800 néző. Vezette: Iványi Zoltán (Kelemen Attila, ifj. Varga Gábor)
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Hajdú – Tchami (Bobál G., 21.), Johnson, Ivancsics, Czár (Bozsovics, 64.), Vécsei - Délczeg (Faggyas, 40.). Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Bozsovics, Hidi, Horváth A., Németh N., Bobál G., Faggyas.
Kaposvár: Hajdúch – Okuka, Graszl,  Bank, Jánvári – Balázs B., Addo, Safarics, Horváth T. (Hegedűs D., 69.), Gujics (Bebeto, 90,) - Haruna (Diallo, 65.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Bőle, Hegedűs D., Kovács G., Pavlovics, Bebeto, Diallo.
Sárga lap: Tchami (19.), Faggyas (46.), Bobál G. (71.), ill. Haruna (20.)
Piros lap: Faggyas (84., második sárga lap), ill. Graszl (13.)
GYŐRI ETO-DEBRECENI VSC-TEVA 1-2 (1-1)
ETO Park, 10000 néző. Vezette: Bognár Tamás (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
Győr: Sztevanovics – Babics, Djordjevics, Sztanisics – Trajkovics, Kamber, Pátkai, Völgyi – Varga R. (Dudás, 73.), Strestík (Koltai, 68.), Dinjar (Ahjupera, 59). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár P., Fehér Z., Takács Á., Windecker, Dudás, Koltai, Ahjupera
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté, Mészáros, Korhut – Bódi (Simac, 90.), Varga J., Szakály P., Bouadla – Coulibaly (Ramos, 86.) Kulcsár T. (Meyé, 69.) Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Erdélyi, Simac, Ramos, Rezes, Spitzmüller, Yannick, Meyé.
Gólszerző: Varga R. (32.), ill. Bouadla (38.), Coulibaly (64.)
Sárga lap: Babics (35.), Kamber (52.), Strestík (57.), Pátkai (66.), Ahjupera (82.), Trajkovics (90.), ill. Bouadla (28.)
MESTERI MONDATOK
A 27. fordulóból
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,           ezekből szemezgettünk                                                                                                                                                                     
Détári Lajos (Ferencváros) a felelősségről: ,,Én állítottam össze a csapatot, én cseréltem, így elsősorban nekem kell vállalni a feklelősséget, de ne felejtsük el, hogy ezen a meccsen nem Détári Lajos meccselt Bene Ferenc ellen, volt azért 14 játékosunk is a pályán".
Bene Ferenc (Pápa) a két gólt szerző játékosáról: „Megemelem a kalapomat Lovrencsics Gergő előtt: úgymond sok gól maradt a tavasszal a lábában, végre kijött belőle kettő".
Supka Attila (Honvéd) az elrontott 11-es okáról: ,,A mérkőzés előtt kijelöltem a büntetőrúgókat, de az elsőt nem az rúgta, akit én kijelöltem, Ivancsicsnak, nem Tchaminak kellett volna rúgnia. Ezt nem is értem".
Sisa Tibor (Kaposvár) szerény megjegyzése: ,,Nem tudom, szabad-e ilyet mondanom, de megérdemelt volt a pontszerzésünk, nagyon megdolgoztunk érte".
Mink Olivér (Pécs) kritikája és jövőképe: ,,Mindenkinek szégyellnie kell magát a mai produktum miatt. Az első félidőben Mucha Józseffel nem ismertünk saját csapatunkra, nem értettük mi történik a pályán. A félidőben azt is mondtam, hogy a csapatból legalább nyolcan alibiznek, de nem akarok neveket mondani a nyilvánosság előtt. Át kell értékelni a klub jövőjét, és egy jó értékrend mentén kellene építkezni".
Kis Károly (Paks) a súlyos vereségről, és annak várható következményeiről: „Természetesen hiszem, hogy kiheverhető a sokk, s mielőbb magunkhoz térünk. Senkit sem szeretnék bántani, főleg nem a nyilvánosság előtt. De azért lesz miről beszélgetni némely játékosommal az következő napokban".
Pintér Attila (Győr) a játékvezetésről: ,,Ha egy játékvezető hibázik, senki nem kéri rajta számon, jövő héten is vezethet. Kíváncsi lennék, ki bírná el azt a nyomást, amit a játékosaimnak kell kibírni".
Kondás Elemér (Debrecen) arról, hogy mi a véleménye a gólokról: ,,Messze voltam, legalább ötven méterre, nagy volt a kavarodás… Szakály Péter keze is hozzáért a labdához az első debreceni gólnál? Ezt én nem fogom megerősíteni vagy cáfolni, hetven méterre voltam az esettől."
OTP Bank Liga
Tabella
1. Debreceni VSC 27 19 8 0 55-18 +37 65
2. Videoton 27 18 3 6 52-18 +34 57
3. Győri ETO 27 18 3 6 50-29 +21 57
4. Budapest Honvéd 27 12 7 8 43-32 +11 43
5. Kecskeméti TE 27 12 5 10 46-37 +9 41
6. Paks 27 10 8 9 40-47 -7 38
7. Diósgyőr 27 11 4 12 36-38 -2 37
8. Haladás 27 8 10 9 36-33 +3 34
9. Pécs 27 8 10 9 33-39 -6 34
10. Ferencváros 27 9 6 12 28-30 -2 33
11. Újpest 27 8 6 13 33-43 -10 30
12. Siófok 27 7 9 11 27-39 -12 30
13. Kaposvár 27 5 13 9 30-40 -10 28
14. Pápa 27 7 6 14 25-36 -11 27
15. Vasas 27 5 9 13 26-45 -19 24
16. Zalaegerszeg 27 1 9 17 23-59 -36 12
OTP Bank Liga
A góllövőlista

18 gólos: ADAMO COULIBALY (DVSC) 

16 gólos: NIKOLICS NEMANJA (Videoton):

14 gólos: DANILO DE OLIVEIRA (Bp. Honvéd), LENCSE LÁSZLÓ (Videoton, Kecskemét)

12 gólos: André Alves (Videoton) 

11 gólos: Milan Perics (Kaposvár, Videoton)

10 gólos: Bajzát Péter (PMFC)

9 gólos: José Luque (DVTK), Jarmo Ahjupera (Győri ETO)

8 gólos: L’Imam Seydi (DVTK), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Böde Dániel (Paks), Rajczi Péter (Újpest)

7 gólos: Bódi Ádám (DVSC), Dudás Ádám (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Hrepka Ádám (Paks), Melczer Vilmos (Siófok), Simon Attila (Siófok), Kabát Péter (Újpest)

6 gólos: Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Kulcsár Tamás (DVSC), Pátkai Máté (Győri ETO), Goran Vujovics (Haladás), Vayer Gábor (Paks), Lovrencsics Gergő (Pápa), Goran Marics (Pápa), Horváth Zsolt (PMFC), Sándor György (Videoton)

5 gólos: Stevo Nikolics (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Tisza Tibor (DVTK), Pölöskey Péter (FTC), Marko Simics (Vasas, FTC), Djordje Kamber (ZTE, Győri ETO), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Tököli Attila (Kecskemét, ZTE, Kecskemét), Haraszti Zsolt (Siófok), Dusan Vasziljevics (Videoton, Újpest), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton), Máté Péter (ZTE)

4 gólos: Roguy Méyé (ZTE, DVSC), Kulcsár Dávid (Vasas, FTC), Somalia (FTC), Halmosi Péter (Haladás), Bebeto (Kaposvár), Miroszlav Grumics (Kaposvár), Francis Litsingi (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Bartha László (Paks), Ferenczi István (Pápa), Andorka Péter (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Juszuf Dajics (Vasas), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd, Videoton)

3 gólos: Németh Norbert (Bp. Honvéd), Juha Hakola (FTC), Rati Alekszidze (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Balázs Benjámin (Kaposvár), Éger László (Paks),  Kiss Tamás (Paks), Balogh Balázs (Újpest), Kovács Gábor (Vasas), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton)

2 gólos: Dieng Abass (Bp. Honvéd), Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Faggyas Milán (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Selim Bouadla (DVSC), Nagy Zoltán (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Beliczky Gergő (Vasas, FTC), Marko Dinjar (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO), Nagy I. Gábor (Haladás), Oross Márton (Haladás), Tóth Péter (Haladás), Haruna Jammeh (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Magasföldi József (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Mouhamadou Seye (Pápa), Gyánó Szabolcs (PMFC), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Kovács István (Haladás, Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Kocsárdi Gergely (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE)

1 gólos: Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Horváth Adrián (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Mészáros Norbert (DVSC), Luis Ramos (DVSC), Rezes László (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Fernando (DVTK), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Youssef Sekour (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Grúz Tamás (FTC), Alekszandar Jovanovics (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Vladimir Djordjevics (Győri ETO),  Ji-Parana (Győri ETO), Marek Strestík (Győri ETO), Iszlai Bence (Haladás), Kulcsár Kornél (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Nagy Dániel (Haladás), Radó András (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Ugrai Roland (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Graszl Károly (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Alekszandar Alempijevics (Kecskemét), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Pekár László (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Joze Benko (Pápa), Dlusztus András (Pápa), Farkas Attila (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa, ZTE), Présinger Ádám (Pápa), Tóth Gábor (Pápa), Andrej Causic (PMFC), Frőhlich Roland (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Nyári Tibor (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest, Siófok), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Lipták Zoltán (Videoton, Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Remili Mohamed (Újpest), Ferkó Attila (Vasas), Gáspár József (Vasas), Görgényi Dávid (Vasas), Katona Máté (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Takács Zoltán (Vasas), Tóth Balázs (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Gosztonyi András (Videoton), Nikola Mitrovics (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Mladen Brkics (ZTE), Mahir Jasarevics (ZTE), Darko Pavicsevics (ZTE), Varga Róbert (ZTE)

Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Szasa Sztevanovics (Győri ETO), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Csernyánszki Norbert (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Lengyel Dávid (Siófok), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

 

 

 

OTP Bank Liga
A 28. forduló programja
Május 11. (péntek)    
MVM Paks-Vasas 18.00 (TV: SportM)
Május 12. (szombat)    
Újpest-Ferencváros 15.00 (TV: Sport1)
Debreceni VSC-Teva-Pécsi MFC-Matias 17.30  (TV: Sport1)
Kaposvári Rákóczi-Haladás Sopron Bank 18.00  
FGSZ Siófok-Zalaegerszegi TE 18.00  
Lombard Pápa-Kecskeméti TE 19.00  
Május 13. (vasárnap)    
Videoton-Győri ETO 16.45 (TV: M1)
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 18.30 (TV: Sport2)

 

 

megosztom