Serie A

Ez valami igazán bámulatos érzés - Antonio Conte

Vasárnap este a Cagliari legyőzésével és a Milan Intertől elszenvedett vereségével a Juventus csapata megnyerte a Serie A 2011/2012-es kiírását. A torinóiak csapatkapitánya, Alessandro Del Piero szerint megérdemelték a sikert, Andrea Pirlo pedig "ilyesmire" gondolt, mikor aláírt a zebramezesekhez. Antonio Conte játékosként többször nyert Scudettót a Juvéval, immáron edzőként is csúcsra ért.

A Juve szurkolói beözönlöttek a pályára a lefújás után

A Juventus együttese vasárnap este Mirko Vucsinics találatával és Canini öngóljával 2-0-ra legyőzte idegenben a Cagliarit, és mivel a Diego Milito vezette Inter 4-2-re felülmúlta a Milant, a torinóiak egy fordulóval a vége előtt négypontos előnyre tettek szert a piros-feketékkel szemben.

Az Öreg Hölgy 2003 után lett ismét hivatalosan bajnok - a calciopoli miatt a szövetség elvette a csapat 2005-ös és 2006-os aranyérmét -, a csapat ikonja, Alessandro Del Piero szerint ideje volt megtörni ezt a hosszúra nyúló ínséges időszakot.

"Ez a Scudetto különös érzéseket szül a mögöttünk álló kemény évek után, nem állok messze a valóságtól, ha azt mondom ezt a címet össze sem lehet hasonlítani a 2007-essel" - mondta az "El Capitano", utalva a másodosztály megnyerésére, amely a csapat kizárása után az első fontos lépés volt az újrakezdés felé.

"Minden évben azzal vágok neki az idénynek, hogy nyerek valamit, aztán van, amikor ez nem sikerül. De ezúttal ez történt, sok év után ismét trófeát nyertünk"- mondta "Alex". "Megünnepeljük ezt a bajnoki címet, amelyhez örülök, hogy én is hozzájárulhattam. Két hét múlva lesz egy fontos meccsünk, amit szintén meg akarunk nyerni" - utalt a Napoli elleni kupadöntőre Del Piero, aki jövőjével kapcsolatban nem volt hajlandó beszélni. "A magam részéről csak élvezni akarom a győzelem ízét, más most nem számít. Lesz még idő ezen rágódni" - zárta mondandóját a 37 éves támadó.

Csapattársa, a nyáron a Milantól érkező Andrea Pirlo érthetően nagy elégtételt érez, amiért éppen a piros-feketék orra elöl sikerült elhappolniuk a Scudettót, a rutinos irányító remek döntésnek tartja, hogy Torinóba szerződött. "Ezt a címet megérdemeltük, ez az amit akartunk a szezon elejétől kezdve" - nyilatkozta a 32 éves irányító a Sky Sportsnak. "Nyerni akartam, és nyertem. Azért hagytam el a Milant, mert újfajta motivációra volt szükségem, a Juvére esett a választásom, és belevágtam egy új kalandba. Hittem benne, hogy én vagyok a legjobb, és ebben a szezonban ezt újra megmutattam. Remélem még évekig folytathatom a játékot, mert továbbra is nagyon jól érzem magam a pályán, és még trófeákat akarok nyerni."

Conte hatalmas siker küszöbén áll csapatával

A Cagliari elleni találkozó lefújása után a csapat trénere, Antonio Conte hihetetlenül boldog volt, ami nem is csoda, figyelembe véve, hogy első évében bajnoki címet szerzett korábbi csapata élén. "Ez az első bajnoki címem edzőként. Ez valami igazán gyönyörű és bámulatos érzés. Ez egy rendkívül különleges és szokatlan idény. Szeretnék gratulálni a szurkolóinknak és a játékosoknak, hogy végig hittek a győzelemben. A Lecce ellen megbotlottunk, de jól kezeltük a helyzetet".

Conte játékosként öt alkalommal is megnyerte a Scudettót a Juvéval, de ez a cím akár mindegyiknél értékesebb lehet, hiszen veretlenül végezhetnek az élen. "Mi vagyunk Olaszország bajnokai, és immáron 37 mérkőzés óta verhetetlenek vagyunk. Szeretnénk vereség nélkül zárni a szezont. Tisztelem a Milant, egy nagy klubot sikerült legyőznünk" - nyilatkozta Conte.

A Juventus az utolsó fordulóban az Atalantát fogadja hazai pályán, ha azt a találkozót sem veszítik el a zebramezesek, akkor veretlenül zárják a szezont.

Olaszországban utoljára az 1991/92-es szezonban avattak veretlen bajnokot, akkor a Marco van Basten vezette Milant nem volt képes senki megverni. A Rossonerik 1991 és 1993 között 58 mérkőzést vívtak meg vereség nélkül, ami mai napig olasz rekordnak számít.

A mérkőzés utáni ünneplés: