Férfi kézilabda NB I

Veszprémi kiütés a döntő első felvonásán

A címvédő MKB Veszprém 33-22-es győzelmet aratott hazai környezetben a Budapest Bank Liga férfi kézilalbda bajnokság döntőjének első mérkőzését a Pick Szeged ellen.

A hazaiaknál Ilyés és Iváncsik Tamás, a vendégeknél Törő hiányzott sérülés miatt, így három válogatott játékos nélkül rendezik a finálét. A Szeged utoljára 2007-ben tudott aranyérmes lenni, azóta a Veszprém ül a trónon.

Sulic ezúttal a játékra összpontosított, hat gólja önmagáért beszél

Eleinte felváltva estek a gólok, a Tisza-partiak rövid időre vezettek is (2-3), ám később egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Sorozatban három gólt lőttek, és ugyan egyszer még felzárkózott a vendéggárda, 6-5 után 12-8, majd a 27. percre 17-10 lett az állás. A Szeged sok labdát szórt el – illetve Alilovic védett szenzációsan -, és ezt könyörtelenül megbosszulta a címvédő.

A második félidőt is jobban kezdte a Veszprém (21-13), és hiába védekezett a korábbinál hatékonyabban a rivális, esélye sem volt a jelentős hátrányának faragására. Így aztán állandósul a nyolcgólos különbség, és az utolsó negyedóra is innen indult (25-17).

Skaliczki László, a vendégek vezetőedzője időt kért, mert tragikusnak látta a játékot, ám a hullámvölgyből nem volt kiút.

A hazaiak még emberhátrányban is betaláltak, a helyi szurkolók pedig kétszámjegyű sikert kértek kedvenceiktől. Az 54. percben, 30-20-nál jött is a "kiszámolósdi", és több szegedi szimpatizáns ekkor elindult kifelé a csarnokból. A vége tizenegy gólos veszprémi győzelem lett.

Amennyiben a Veszprém egy hét múlva Szegeden is nyer, akkor története során huszadik alkalommal lesz magyar bajnok.

Budapest Bank Liga, döntő, 1. mérkőzés
MKB Veszprém - Pick-Szeged 33-22 (18-12)
Veszprém, játékvezetők: Dobrovits, Tájok
A két győzelemig tartó párharc második mérkőzése:
2012.05.13. 12:00, Szeged
Veszprém: Alilovic, Fazekas, Liszkai (kapusok), Császár 6, Gulyás 1, Iváncsik G. 6, Korazija, Laluska, Pérez, Schuch, Sulic 6, Terzic 6, Urban, Viloszki, Vujin 7 (1). Edző: Mocsai Lajos.
Szeged: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin 1, Bajorhegyi, Beocanin 1, Buday 5 (1), Czina, Lékai 2, Nagy N. 1 (1), Pribanics 1, Prodanovics 5 (1), Sulc 2, Vadkerti 5, Zubai. Edző: Skaliczki László.
Kiállítások: 12, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/3