Győr-DVSC

Pintér szerint nem kaptak egyenlő feltételeket

Nagy lépést tett a bajnoki cím felé a Debrecen, amely a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában Győrben nyert vasárnap. A mérkőzés után Kondás Elemér szokása szerint visszafogottan nyilatkozott, Pintér Attila a játékvezetőt kritizálta.

"A srácok fegyelmezetten, helyenként jól és statikusan játszottak, úgy gondolom, mindent tiszteletet megérdemelnek, megérdemelten nyertük meg a mai mérkőzést” – kezdte értékelést Kondás Elemér,  a DVSC vezetőedzője a Sport Tv-nek.

“Van még hátra három mérkőzés, előnyben vagyunk, nyilván, ha jövő héten nyerünk, akkor bármi megtörténhet. Meg fogjuk ünnepelni ezt a szép győzelmet, és utána készülünk a Pécs elleni mérkőzésre” – fogalmazott Kondás szokása szerint visszafogottan Kondás a bajnoki esélyről.

„Egységesek voltunk, csapatként funkcionáltunk, nagyon fegyelmezetten futballoztunk, a kapott gól után volt tartása a csapatnak, sokat dolgoztak a pályán, szép gólokat lőttek. A lélektani előny nálunk volt, és ezt ki is használtuk. Azért is lehetünk a tabella élén, mert az ilyen rangadókat hál’ istennek sikerült oda-vissza megnyernünk” – tette hozzá a szakember.

„Bebizonyították a játékosok, hogy most is mindent elkövettek azért, hogy megnyerjék a mérkőzést. Nehéz higgadtnak maradni, mert mindig csak azt nézik, hogy gólt kap a csapat, de meg kellene azt is vizsgálni, hogy miből. Az első előtt nem volt fault, aztán Trajkovicsnak  volt egy olyan szituációja, hogy bebújt  a védő elé, szemen ütötték. Szerintem ez tizenegyes, kiállítás. Mások szerint nem. Még egyszer hangsúlyozom, nehéz higgadtnak maradni. A Ferencváros, Kecskemét elleni mérkőzésen, és a main is nem kaptunk egyenlő feltételeket, és így nagyon nehéz a lelket tartani a játékosokban, hiszen ők is érzik, hogy mit vétettek ellenünk. Ők csak futballozni akarnak, de nem hagyják őket, úgy, ahogy szeretnének. Kíváncsi vagyok, ha 1-0-s vezetésünknél, ha megkapjuk a tizenegyest, hogyan alakult volna az eredmény. Büszke vagyok a játékosaimra” – nyilatkozta indulatosan Pintér Attila, a ETO edzője.

„Nyolc pont előnyt nehéz lenne elveszítenie a Debrecennek három meccs alatt. Köszönjük a támogatást a szurkolóinknak. A hátralévő mérkőzéseken mindent meg fogunk tenni. De kíváncsi vagyok, ezt a nyomást, ami a játékosokra nehezedik, ki bírná el.”

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Győri ETO FC - DVSC-TEVA 1-2 (1-1)
Győr, 10 000 néző, V: Bognár
gólszerzők: Varga R. (32.), illetve Bouadla (38.), Coulibaly (65.)
sárga lap: Babic (35.), Kamber (52.), Strestik (57.), Pátkai (66.), Ahjupera (82.), Trajkovic (93.), illetve Bouadla (28.)
 
Győr: Stevanovic - Babic, Djordjevic, Stanisic, Völgyi - Kamber - Trajkovic, Pátkai - Varga R. (Dudás 73.), Strestik (Koltai 68.), Dinjar (Ahjupera 59.)
 
DVSC: Verpecz - Nagy Z., Máté, Mészáros, Korhut - Varga J. - Bódi (Simac 92.), Szakály P., Bouadla, Kulcsár T. (Meyé 69.) - Coulibaly (Ramos 86.)