Serie A

Az Inter-Milan rangadó végére bajnok lehet a Juventus

Nyolc mérkőzést játszanak a Serie A 37., utolsó előtti fordulójában vasárnap, amikor szinte minden nyitott kérdés egyszerre eldőlhet. Van bőven, hiszen a bajnoki cím, a BL- és az EL-indulás, illetve a kiesés körül is vannak még kérdőjelek. A milánói rangadó lesz a forduló és a nap mérkőzése, de lesz még mire figyelni.

Inter-Milan
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: X

22 pont van a két csapat között, a Milan még a bajnoki címért küzd, az Internek pedig az Európa Liga-induláshoz is kellene egy kis szerencse. A kék-feketék négy gyõzelem és két döntetlen után szerdán elveszítették az Andrea Stramaccioni vezetõedzõvel még meglévõ veretlenségüket, így a hirtelen feltámadt BL-reményeiktõl el is búcsúzhattak. Nem elsõsorban a Napoli mögött lévõ hárompontos hátrányuk miatt, hanem mert egyszerre három csapatot kellene átugraniuk, és most a milánói derbi, az utolsó körben pedig a Lazio elleni rangadó vár rájuk. Az EL ugyanakkor még elérhetõ, és bár sovány vigasz lenne a gyenge szezonjuk végén, mégis némi elégtételt, a jövõ évi építkezéshez pedig alapot jelenthetne a nemzetközi szereplés.

A Milan nem várt esélyt kapott szerdán a Leccétõl - de inkább a könnyelmû Juventustól - a bajnoki cím megszerzésére. Igaz, a piros-feketék még mindig hátrányban vannak, és legalább kettõvel több pontot kellene gyûjteniük a torinóiaknál az egymás elleni eredmények miatt. A formájuk alapján képesek lehetnek a két gyõzelemre két forduló alatt, de azért biztosak vagyunk benne, hogy az Inter is keményen oda fogja tenni magát a rangadóra, mindkét oldalon láthatunk majd gólokat, és nem lepõdnénk meg, ha épp ugyanannyit. A Juve pedig már az itt születõ döntetlennel is bajnok, ha legyõzi a Cagliarit.

Maicon és Nocerino küzdenek az Inter és a Milan mérkőzésén a Serie A-ban 2012-ben.

A Milan egész szezonos sérüléshulláma után szinte csoda, de az Internek lehetnek fontosabb hiányzói vasárnap este, mivel Chivu és Zanetti sem bevethetõ. A másik oldalon biztosan nem bírna mindenki egy teljes meccset, de az összes rutinos kulcsember Massimo Allegri rendelkezésére áll.

Cagliari-Juventus
Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 2

Pár sorral ezelõtt már leírtuk ugyan, de emeljük ki mégy egyszer: ha a Juventus nyer, a Milan pedig döntetlent játszik vagy kikap az Intertõl, akkor a torinóiak a bajnokok, mivel a Milan legfeljebb utolérheti õket pontszámban, de az egymás elleni eredmények miatt már nem elõzheti meg. A Juvénak tehát arra kell törekednie vasárnap, hogy kijavítsa a szerdai hibáját. A Lecce ellen vezettek 1-0-ra, bõven voltak helyzeteik, de azokat nem használták ki. Ahogy az egyik ordas futballközhely mondja, egy gólt a szél is befújhat, és ezúttal be is fújta. Buffon rosszul vett át egy hazaadást, a rátörõ támadó elvette tõle a labdát, és begyalogolt vele a kapuba. Ennyi elég volt a bianconerók pontvesztéséhez és a Milan felzárkózásához.

Ezúttal a Cagliari ellen kell nyerniük Triesztben, ahol a "számûzött" szardíniaiak még veretlenek. Az Inter és a Chievo ellen döntetlent játszottak, a Cataniát pedig legyõzték, de még így sem teljesen biztos bennmaradók, mert óriási a tömörülés az alsóházban, akár többes holtverseny is kialakulhat, aminek a végkimenetele egyelõre kibogozhatatlannak tûnik.

A "hazai" csapatnak sem mindegy tehát, hogy mi lesz a végeredmény a mérkõzésen, de biztosak vagyunk benne, hogy a szerdai baki után egy nagyon harapós Juventust látunk majd a pályán, amely be akarja biztosítani a bajnoki címét, és így nyerni is fog.

Bologna-Napoli
15:00
hatharom-tipp: 2

A Bologna számára gyakorlatilag véget ért a bajnokság, míg a Napoli javában küzd a BL-indulásért. Néhány hete még úgy tûnt, hogy elúszik számukra a dobogó, de õk feltámadtak, míg a riválisok botladoztak, így most megint õk állnak a harmadik helyen. Ha megnyerik a két hátralévõ meccsüket, akkor meg is tartják ezt a pozíciót. A fontosabb játékosok közül ebben Campagnaro nem segítheti õket vasárnap délután, rajta kívül azonban minden alapember ott lehet a pályán.

  • Inter - AC Milan 2012-05-06 20:45:00
  • Cagliari - Juventus 2012-05-06 20:45:00
  • Udinese - Genoa 2012-05-06 15:00:00
  • Bologna - SSC Napoli 2012-05-06 15:00:00
  • Atalanta - Lazio 2012-05-06 15:00:00
  • Novara - Cesena 2012-05-06 15:00:00
  • Palermo - Chievo 2012-05-06 15:00:00
  • Siena - Parma 2012-05-06 12:30:00

 

Udinese-Genoa
15:00
hatharom-tipp: 1

Az Udinesének maradt a legreálisabb esélye arra, hogy megelõzze a Napolit, hiszen vele azonos pontszámmal áll a tabellán. A Zebracsikóknak azonban több pontra lenne szükségük az utolsó két fordulóban, mint amennyit a nápolyiak szereznek, mivel az egymás elleni eredmények nem nekik kedveznek. Elsõként a Genoát kell legyõzniük hazai pályán, ami a vendégek 17. helye alapján papírforma-siker lenne, de az utolsó öt körre megmentõnek érkezett Luigi De Canio nagy nehezen összekapni látszik a genovaiakat, akik 14 nyeretlen bajnoki után szerdán legyõzték a Cagliarit. Ezzel kicsit közelebb kerültek a bennmaradáshoz, de még mindig menekülniük kell a Lecce elõl.

A hazaiaknak tehát biztosan nem lesz könnyû dolguk, ráadásul a sérült Islának, Ferronettinek, Benatiának és Badunak is juthatna szerep a csapatban, ha egészségesek lennének, de ezúttal nélkülük kell megoldaniuk a feladatot. Persze a 21 gólos Di Natale ott lesz az együttesben, és ez már egy fél gyõzelmet érhet az Udinesének.

Atalanta-Lazio
15:00
hatharom-tipp: X

A Lazio nemrég még biztos harmadik volt, mostanra viszont ötödik lett, mivel nem tudta hozni a stabil õszi formáját, hónapról hónapra egyre több pontot szórt el, a legutóbbi öt bajnokijából pedig már egyet sem tudott megnyerni. A Juventus és az Udinese elleni idegenbeli vereségek talán még elfogadhatóak lennének, de az egyaránt kiesõ helyen álló Leccét és Novarát, valamint a szintén alsóházi Sienát illett volna legyõzniük a rómaiaknak.

Matematikailag még meglehet nekik a BL-selejtezõs hely, de még meg is verik az Atalantát, akkor is pontokat kellene veszítenie a Napolinak és az Udinesének, ráadásul nekik az Inter lesz az ellenfelük a zárófordulóban. Ráadásul ez a bergamói látogatás sem lesz egy könnyû feladat Edy Reja tanítványai számára.

És ha már a vezetõedzõnél tartunk, meglepõdnénk, ha a következõ szezonban is õ lenne a Lazio mestere...

Serie A, 37. forduló
További vasárnapi mérkőzések
Siena-Parma 12:30
hatharom-tipp: X
Novara-Cesena 15:00
hatharom-tipp: 1
Palermo-Chievo 15:00
hatharom-tipp: 1