Olimpia 2012

Spanyolország és az USA is a női válogatott londoni ellenfelei között

A magyar női vízilabda-válogatott az Ázsia-bajnok Kínát, a Pán-amerikai Játékokon első Egyesült Államokat és a trieszti ötkarikás selejtezőtornát megnyerő Spanyolországot kapta csoporttársnak a londoni nyári játékok pólótornájának négycsapatos csoportjait kialakító szombati sorsoláson.

A magyar csapat - amely négy esztendeje Pekingben negyedik lett az ötkarikás játékokon - az Ázsia-bajnok Kínát, a Pán-amerikai Játékokon első Egyesült Államokat és az áprilisi trieszti ötkarikás selejtezőtornát megnyerő Spanyolországot kapta londoni csoporttársnak.

A férfiválogatott éppen a szerbekkel kezd az olimpián, a nők pedig az amerikaiakkal nyitják a csoportmérkőzéseket.

Merész András, a női szövetségi kapitány így reagált: "Kicsit mást vártam előtte, jobban örültem volna, ha az amerikaiak mellé az oroszokat és az olaszokat kapjuk, mert akkor a keresztbejátszásnál ez utóbbi két csapatot elkerüljük, de hát ez nem kívánságműsor. Amellett tény, hogy az utóbbi időben például az oroszokkal rendre jól szerepeltünk a ki-ki meccseken. Jó lenne természetesen a négyesünk élén végezni, mert akkor gyaníthatóan a britekkel kerülnénk szembe, bár éppen ma bizonyították, hogy bizony manapság már velük is számolni kell, hiszen csak egyetlen góllal kaptak ki az amerikaiaktól a londoni teszttornán. Az olimpián nekünk első ellenfelünk lesz az amerikai csapat, s nem egyszerű a feladat, pontosabban számunkra ez a meccs tűnik a legnehezebbnek, már sok minden ezen az összecsapáson eldől."

Női vízilabda
Az olimpiai torna csoportbeosztása
A csoport: MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Kína, Egyesült Államok
B csoport: Olaszország, Nagy-Britannia, Oroszország, Ausztrália