NB I

Nyomasztó tehertől szabadultunk meg - Szentes Lázár

Pénteken a Diósgyőr 2-1-re nyert Pécsen az NB I 27. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, vagyis Mink Olivérrel továbbra is nyeretlenek a baranyaiak, míg a DVTK négy vereség után első sikerét aratta Szentes Lázár irányításával

A két újonc tavaszi összecsapásán Luque és Tisza góljaival a vendég miskolciak legyőzték a baranyai alakulatot, ezzel pedig hosszas szenvedés után örülhettek ismét győzelemnek. A találkozó előtt a két csapatot dirigáló szakemberekben az volt a közös, hogy mindketten nyeretlenek voltak kinevezésük óta, közülük Mink Olivér húzta a rövidebbet.

Mink Olivér (Pécsi MFC-Matias):Amit nyújtottunk, amiatt mindannyiunknak szégyellnie kell magát. Az első félidőben nem értettük mi történik a pályán, köze nem volt ahhoz, amit elterveztünk. A második játékrészben ehhez képest már jobban játszottunk, de összességében ez egy gyenge színvonalú mérkőzés volt. Olyan külföldi játékosokra, akik nem ütik meg az NB I szintjét, nem lehet jövőt építeni, ezt a következő szezon tervezésénél figyelembe kell venni.

Szentes Lázár (Diósgyőri VTK): – Nem csak mentálisan, de játékban is jobbak voltunk. Igaz, a helyzet kihasználásunk nem volt tökéletes, csak kettőt rúgtunk, igaz, csak egyet kaptunk. Nagyon fontos, lélektani győzelmet arattunk, ha létezik ilyen. Az biztos, hogy nagy teher esett le játékosok válláról, olyan, ami hetek óta nyomasztott minket.