Női kézilabda BL

Fridrikas korábbi társa miatt a Podgoricának szurkol

  • VNA

Az egykori kiváló játékos, Ausra Fridrikas szerint meglepetés a győri kézisek BL-döntője, a fináléban pedig inkább a Podgoricának szurkol.

Minden idők egyik legeredményesebb női kézilabdázója Ausra Fridrikas, aki hétszeres Bajnokok Ligája-győztesként az EHF hivatalos oldalán nyilatkozott a szombaton kezdődő Győr-Podgorica BL-fináléról. Az osztrák Hypo és a dán Slagelse színeiben hét (!) BL-sikert számláló Fridrikas szerint a döntőt a montenegrói csapat nyeri meg. "Szerintem a Buducsnoszt nyeri meg a döntőt, mivel kiváló csapata van. Az egész szezonban nagyszerű teljesítményt nyújtottak, és hatalmas önbizalomról tanúskodtak az eddig meccseik. Én meglepődtem azon is, hogy a Győr bejutott a döntőbe, hiszen a Larvikot inkább esélyesnek tartottam a fináléba kerülésre. A címvédő azonban az elődöntőben összeakadt a Buducsnoszttal, és kiesett" - mondta a litván születésű Fridrikas, akit 1999-ben az év női kézilabdázójának választottak.

Az osztrák csapattal 1999-ben vb-bronzot is nyerő Fridrikasnak persze van kötődése a montenegróiakhoz, annak idején ugyanis még játékosként együtt szerepelt Dániában a Buducsnoszt jelenlegi sztárjával, Bojana Popoviccsal, így nem csoda, ha inkább neki szurkol. "Azóta is kapcsolatban vagyunk, és mindig figyelem az eredményeit. Szerintem ő a világ egyik legjobb kézilabdázója. Egészen hihetetlen volt az a büntetőből elért gólja, amit Cecilia Legangernek dobott az elődöntőben, már vagy ezerszer visszanéztem az Interneten. Nem tudom, hogy én képes lettem volna-e így gólt dobni annak idején. Sokak szemében ez a gól arroganciát sugároz, és az ellenfél lebecsülését jelezheti, én viszont azt gondolom, hogy aki egy ilyen szintű kapus ellen vállal be egy hasonló trükköt, annak az egekben van az önbizalma" - tette hozzá Fridrikas.

"Remélem, hogy a döntő mindkét találkozója szoros lesz, és méltó hírverése a kézilabdának. Elnézést kérek a győri szurkolóktól, de Bojanával való korábbi kapcsolatom miatt most inkább a Podgoricának szurkolok" - zárta nyilatkozatát Fridrikas, akit egy esetleges sikerrel megközelíthet Popovic az eredményességi rangsorban, a podgoricai átlövő ugyanis már most ötszörös BL-győztesnek mondhatja magát, hiszen korábban háromszor a Slagelsével, kétszer pedig a Viborggal ünnepelhetett.