NHL

Csúcsragadozókká váltak a Prérifarkasok

  • Molnár Dávid
megosztom

A Phoenix folytatta diadalmenetét az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában, és már 3-1-re vezet összesítésben a Nashville Predators ellen, miután a negyedik mérkőzést 1-0-ra megnyerték.

Jó az öreg a háznál

Shane Doan a Phoenix Coyotes egyetlen olyan aktív tagja, aki még felhúzhatta magára a jogelőd, a Winnipeg Jets mezét is a költözés előtt. Miután tizenöt évnyi NHL-es szolgálat után idén megszerezte pályafutása első mesterhármasát az alapszakaszban, már csak egy valami hiányzott a repertoárból: egy hosszú playoff-menetelés a csapatától.

Úgy tűnik, hogy álmai valóra válnak, méghozzá úgy, hogy alaposan kiveszi a részét a Phoenix sikereiből. Bár pontokban nem brillírozik úgy, mint az előző évek rájátszásaiban, döntő fontosságú találataival mégis példát statuál csapatkapitányként a gárda fiatal játékosai előtt. Doané volt a negyedik találkozón a döntő - és egyben egyetlen - szó, miután az első harmad derekán egy belőtt korongért folytatott harcot megnyert Mikkel Boedker, majd a játékszert a veteránhoz juttatta, aki pár lövőcsel után fonákkal megtalálta a rést Pekka Rinne falán.

A többiről már Mike Smith, a Prérifarkasok kapusa gondoskodott, aki a találkozó összes hazai lövését hárította, így a Phoenix 1-0-ra nyert a Ragadozók otthonában. Lassan pedig elmondhatják magukról, hogy már csak egy Ragadozó van talpon a vidéken, és azok ők lesznek, hiszen összesítésben már 3-1-re vezetnek a négy győzelemig tartó párharcban, azaz már csak egy siker választja el őket a csapat történetének első főcsoportdöntőjétől.

Shane Doan is inkább Smith érdemeit emelte ki, mintsem a sajátját:

"Nagyon izgalmas ily módon nyerni, mivel a kapusunk annyira jó, és tisztában vagyunk vele, hogy addig fogunk menni, amíg ő a hátán cipel minket. Egyszerűen hihetetlenül játszik a rájátszásban, és folyton megerősíti, hogy milyen fontos láncszeme a csapatnak, és hogy mennyire nagyszerű kapus is ő."

A csapatok hétfőn Phoenixben ütköznek meg ismét, ahol a párharc első két mérkőzését megnyerték a Prérifarkasok. A Nashville-nek két napja van tehát arra, hogy valamit kitaláljon a Phoenix ellen, vagy korán mondanak búcsút az idei rájátszástól, holott sokan már az ő kezükbe vizionálták a 2012-es Stanley-kupát.

megosztom