Serie A előzetes

Csalódott rómaiak Montella ellen, küzdő Lecce a balhés Violákkal szemben

megosztom

A nagy rangadókat vasárnapra tartogatják a Serie A 37., utolsó előtti fordulójában, de így is jutott izgalmas mérkőzés a szombati játéknapra is. Eldőlhet ugyanis, hogy a Lecce csodaszámba menő feltámadása célt érhet-e, illetve hogy a Fiorentina teljesen összeomlik-e vagy a verekedő Delio Rossi helyére kinevezett új edző alá tudja-e dúcolni a rogyadozó csapatot.

Roma-Catania
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A Roma négy forduló óta nem tudott nyerni, és ezzel ki is szállt a Bajnokok Ligájáért folyó versenyből, már csak az Európa Ligás helyre érhet oda. De ahhoz is öt pontot kellene hozniuk a Farkasoknak a fővárosi derbiket oda-vissza nyerő Lazión két forduló alatt, és még az Inter botlásaiban is reménykedniük kellene. Gyakorlatilag tehát biztos, hogy a bordó-sárgák ősszel nem indulnak nemzetközi kupában, így legfeljebb az motiválhatja őket, hogy szépen búcsúzzanak a hazai közönségtől.

A Cataniának még ez sem adhat lendületet a szombati mérkőzésen, legfeljebb Vincenzo Montella próbálhatja tüzelni a játékosait egykori csapata ellen. A szicíliaiak kicsit elcsúfítják a remek tavaszukat, az utóbbi fordulókban ugyanis a kikaptak a Cagliaritól és a Bolognától is, de Palermóban is csak egy döntetlent értek el.

A Roma és a Catania játékosai a két csapat mérkőzésének végén a Serie A-ban 2012-ben.

A hazaiaknál két kapus és négy védő van a sérültlistán, így az utóbbi hetekben sok gólt kapó védelmen nem nagyon tud változtatni Luis Enrique. A vendégeknél szintén a védelemből hiányoznak a legtöbben, közülük a 30 meccset játszott Spolli eltiltása okozhat némi gondot a vezetőedzőnek.

Lecce-Fiorentina
18:00
hatharom-tipp: 1

A két csapat között hat pont van, és a Lecce még utolérheti a Fiorentinát, ha legyőzi, majd a Chievo ellen is sikert arat, miközben a Violák kikapnak a Cagliaritól. Ebben az esetben ráadásul Serse Cosmi együttese az egymás elleni eredmények alapján meg is előzné ellenfelét, azaz kiharcolná a bennmaradást. Persze a sárga-pirosaknak nagyobb esélyük van a tőlük csak három pontra lévő Genoa megelőzésére, de ahhoz is nyerniük kell a Fiorentina ellen.

Nagy kérdés, hogy milyen lehet a hangulat a vendégeknél, akiktől a szerdai meccsük után kirúgták Delio Rossi vezetőedzőt, mert fojtogatta és megpofozta a lecserélt és őt kigúnyoló Adam Ljajicsot. A kispadot Vincenzo Guerini vette át az utolsó két fordulóra, és neki már valószínűleg csak annyi a feladata, hogy tartsa benn az együttest. Ezt megteheti egy pontszerzéssel, de nem biztos, hogy napok alatt sikerült csapatot faragnia a Fiorentinából.

  • Roma - Catania 2012-05-05 20:45:00
  • Lecce - Fiorentina 2012-05-05 18:00:00
megosztom