Birkózás

Wöller és Veréb már a nyolc között az utolsó kvalifikációs tornán

A 66 kilós Wöller Gergő és a 84 kg-os Veréb István megnyerte második, nyolcaddöntős meccsét a birkózók Helsinkiben zajló utolsó olimpiai kvalifikációs versenyén, melynek pénteki nyitónapján hat szabadfogású súlycsoport küzdelmeit bonyolítják le.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint Wöller két menetben múlta felül a román George Bucurt, míg Veréb háromban az albán Egzon Salát. Mindkét magyarnak még két összecsapást kell nyernie az ötkarikás kvótához, ugyanis a finnországi eseményen csak a döntőbe jutással váltható meg a londoni repülőjegy. Előbbi Peking olimpiai bajnokával, a török Sahin Ramazannal találkozik a negyeddöntőben, utóbbi pedig a tavalyi Eb ötödik helyezettjével, a lengyel Maciej Balawenderrel.

A 96 kilós Kiss Gergely később lép szőnyegre a legjobb 16 között a német William Harth ellen.

A magyar birkózósportnak eddig hét kvótája van: a kötöttfogásúaknál Módos Péter (55 kg), Lőrincz Tamás (66), Bácsi Péter (74) és Deák Bárdos Mihály (120), a szabadfogásúaknál Hatos Gábor (74) és Ligeti Dániel (120), míg a nőknél Sastin Marianna (63) biztosította részvételét az olimpián.

A birkózóknak a helsinki verseny az utolsó lehetőség a kvóta megszerzésére, szombaton a magyarok közül két kötöttfogású, Kozák István (60) és Lőrincz Viktor (84), vasárnap pedig a szintén kötöttfogású Kiss Balázs (96), valamint három női versenyző, Dénes Mercédesz (48), Barka Emese (55) és Godó Kitti próbálja meg kivívni az indulási jogot.