Kajak-kenu

Szalai és Gönczy „tájékozódik”

  • Felix Promotion

Szalai Tamás a hét végén Szegeden tájékoztató versenyen indul Gönczy Gáborral a kajak kettesek versenyében 1000 méteren, amelyen már képet kaphat arról, hol tart a mezőnyhöz képest.

Két hét múlva rendezik ugyanis az első olimpiai válogatóversenyt. Márpedig Szalaiéknak feltett szándékuk, hogy ott legyenek a londoni játékokon, s a versenyző reméli, lesz is esélyük a kvalifikációra.

„Ha nem gondolnám úgy, hogy jó úton járunk, hogy van esélyünk, akkor oda sem állnék a rajthoz – mondta Szalai. – Persze, mindenki ott lesz, aki számít, s nem is baj, mert két hét alatt már nem lehet csodákat művelni, itt felmérhetjük, hol tartunk. Biztosan kiegyenlített lesz a mezőny, szerintem négy páros vív majd a győzelemért, Kammererék, Vereckeiék, Dombiék és mi, s közülünk bárki nyerhet. Aztán lehet, hogy az élet megcáfol és egyáltalán nem így lesz, de ebben reménykedünk.”

S hogy milyen az összhang a pároson belül? „Már az első közös evezés óta érezzük, miként dolgozhatunk hatékonyan a hajóban, miként siklathatjuk jól. Ha ki tudjuk hozni magunkból a maximumot, ha kihajtjuk magunkat, most sem leszek csalódott, mert akkor az eredmény sem maradhat el” – fogalmazott Szalai.