Női kosárlabda

Rám mindig számíthatnak Pécsen - Rátgéber László

  • MTI

Pécs önkormányzata kiszállt a női NB I-ben szereplő Pécs 2010 kosárlabdacsapat tulajdonosai közül, Rátgéber László, az együttes korábbi sikerkovács vezetőedzője szerint azonban a városvezetésnek így is köszönettel tartozik a klub.

"Az önkormányzat éveken át rengeteget tett a női kosárlabdáért, idén tudtommal már év közben napirendben volt a kivonulás, de nagy financiális erőkkel kisegítették a szezon végéig a csapatot, amely végül bronzéremmel zárt" - nyilatkozta az MTI-nek Rátgéber László. - "Korábban több mint húsz aranyérem után nekem és a Győrt nemrég bajnoki címre vezető Füzy Ákosnak máshol kellett bizonyítanunk, valószínűleg ez a sors várt volna Djokic kollégámra is. A magam részéről tovább szolgálom a pécsi utánpótlás-nevelést, és ha bárkinek komoly tervei vannak, egy hívó szóra jövök. Életem legértékesebb egyharmadát a pécsi kispadon töltöttem, rám mindig számíthatnak."

Páva Zsolt, Pécs polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az egyesületet működtető Pécsi Női Kosárlabda Kft-ben eddig 49 százalékban tulajdonos városvezetés megszünteti az együttműködést a klubbal, s a jövőt az egyetemi csapattal, a PTE-PEAC-cal képzeli el. A váltást a Pécs 2010-et működtető cég bizonytalan pénzügyi helyzetével indokolta, amelynél az adóhatóság is vizsgálatot folytat.

A PTE-PEAC harmadikként végzett az NB I/B-ben, de az élvonalba akar nevezni. Ha mégis csak a másodosztályban indulhat, akkor a cél a mielőbbi feljutás lesz. A városvezetés terve az, hogy a PTE-PEAC három éven belül NB I-es bajnoki címet nyerjen, s nemzetközi kupában indulhasson. Azt, hogy a klub tulajdonosi hányada hogyan áll majd össze, még kérdéses, de az már eldőlt, hogy az önkormányzatnak és a Pécsi Tudományegyetemnek lesz tulajdonrésze. A csapat vezetőedzőjének kiléte még bizonytalan, annyit azonban már lehet tudni, hogy a menedzser Mészáros Zalán lesz. Ha a PTE-PEAC ősztől az NB I-ben szerepel, akkor névszponzort is kap az együttes.