Superstock

Győrfi Alen a 15. lett az első monzai időmérőn

  • MetalCom-Adrenalin H-Moto Team

A legendás monzai pályán folytatódik ezen a hétvégén a Superbike világbajnokság, melynek Superstock 1000-es sorozatában versenyez Győrfi Alen. A MetalCom-Adrenalin H-Moto Team motorosa már a délelőtti első szabadedzésen nagyon odatette magát – a 14. legjobb időt érte el –, majd a délutáni kvalifikációs tréningen több mint hét tizedet javulva egyelőre a 15. rajthelyet mondhatja magáénak. Amint a 22 éves versenyző az időmérőt követően elmondta, bízik abban, hogy a szombati időmérőn képes lesz további javulásra.

Györfi Alen egy évvel ezelőtt kis híján pontot szerzett Monzában, élete második versenyén a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatában. Az idei futam előtt abban bízott, hogy képes lesz felülmúlni a tavalyi 16. helyét – amelyet a 29. rajtkockából indulva ért el –, és Imola után ismét pontszerzőként zárja a vasárnapi 11 körös küzdelmet. A pénteki első szabadedzésen aztán úgy tűnt, idén valóban esélye van a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzőjének, hogy a legjobb tíz környékén végezzen, ugyanis eddigi legjobb péntek délelőtti teljesítményét nyújtva a 14. legjobb időt – 1:49.788 – érte el száraz körülmények között.

„Problémamentes tréninget hagytam magam mögött, és egyáltalán nem érződött se rajtam, sem pedig a motoron, hogy Assenben hatalmasat buktam. Már ekkor éreztem, ha az időjárás nem változik meg jelentősen, eredményes napot zárhatok” – közölte a szabadedzést követően Győrfi Alen.

Jósnak is bevált a 22 éves versenyző, ugyanis a délutáni első kvalifikációs edzésen végig jó időket motorozva végül a 15. rajtkockát szerezte meg. A teljesítményében azonban benne van a további előre lépés is, így szombat délután esély mutatkozik arra, hogy eddigi legjobb rajtpozícióját szerezze meg Monzában.

„Ugyan délutánra lehűlt egy kicsit a levegő, de ez nem zavarta meg a munkánkat. Több beállítást is sikerült kipróbálnom, és úgy tűnik, jó irányba haladunk, ugyanis sikerült megfutnom az eddigi legjobb monzai köridőmet. Ugyan a végére pár szektorban tovább gyorsultam, ám végül maradt a 15. rajthely, ami a holnapi napra jó kiindulási alap lehet” – fogalmazott a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team versenyzője.

A csapattulajdonos, Kelemen Krisztián is úgy véli, a futómű jó beállítása volt az egyik legfontosabb összetevője Alen jó szereplésének a pénteki két edzésen.

„Miután majdnem fél másodperccel megjavítottuk már az első nap a tavalyi legjobb eredményünket, mindenképpen bizakodó vagyok a szombati nappal kapcsolatban. Miután hat versenyző van egy másodpercen belül, képesnek tartom Alent arra, hogy többüket megelőzze a rajtrácson. Az irány tehát megvan, de a további fejlődéshez kemény munkára van szükség” – jelentette ki Kelemen Krisztián.

A pénteki, első időmérő edzés végeredménye (Superstock 1000):
1. Sylvain Barrier (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 1:46.340
2. Lorenzo Savadori (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 1:46.776
3. Lorenzo Baroni (BMW Motorrad Italia GoldBet, BMW S1000 RR) 1:46.917
4. Eddi La Marra (Barni Racing Team Italia, Ducati 1199 Panigale) 1:46.973
… 15. Győrfi Alen (magyar, Adrenalin H-Moto Team, Honda CBR 1000RR) 1:49.047.
A hétvégi Superstock 1000-es futam menetrendje
Május 5., szombat
09.00-09.30: második szabadedzés
17.05-17.35: második időmérő edzés
Április 22., vasárnap
09.00-09.10: bemelegítés
10.30: verseny (11 kör – 63,547 Km)
 
A futamot az Eurosport2 élőben közvetíti – vasárnap 10.30 –, míg a szurkolók a hétvége eseményeit folyamatosan nyomon követhetik a facebook-on.