Női kosárlabda

Tervben van Allie Quigley honosítása

A bajnoki Pécs 2010 kosárlabdacsapatát működtető kft. ügyvezetője, Iványi Dalma elmondta, hogy tervben van az amerikai Allie Quigley honosítása.

"Még nem tárgyaltunk sem a kosarasokkal, sem pedig az edzőkkel a folytatásról, ez a következő napok, hetek feladata lesz. Már most megkezdjük az ősszel kezdődő idény felépítését. Egyelőre a keretből senki sem jelezte távozási szándékát, többeknek még élő szerződése van a klubbal. Raksányi Krisztináé lejárt, ám jó lenne, ha maradna. Allie Quigley-é olyan, hogy felbonthatja, ha nincs nemzetközi kupaszereplés, Stephanie Murphyt is meg szeretnénk tartani még legalább egy évre. Egyébként tervbe van véve Quigley honosítása, régóta napirenden szerepel, hogy felveszi a magyar állampolgárságot, és akkor a válogatottban is játszhatna" - nyilatkozta Iványi a Dunántúli Naplónak.

A jelenleg kislányát nevelő ügyvezető arról is ebszélt, elképzelhető, hogy visszatér a pályára. Arra a kérdésére, hogyan állnak a tartozásokkal, Iványi ezt felelte: "Számokat nem szeretnék mondani, de tény, hogy tartozunk még régi játékosoknak, a jelenlegi keret tagjainak és a beszállítóknak is. Folyamatosan tárgyalunk, hogy minél kisebb legyen a követelés, amely mára körülbelül a felére csökkent az eredeti összeghez képest. Egy erős anyagi háttérrel rendelkező névszponzor feltűnése sokat segítene. Próbálkozunk is, hogy találjunk egyet, de nehéz ügy. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a következő idényben, az ügyvezető szerint azonban sem a játékosállományban, sem pedig az edzői gárdát illetően drasztikus változásokra nincs szükség."