Snooker-vb

O’Sullivan és Carter is az elődöntőben

megosztom

Ronnie O’Sullivan klasszis játékkal búcsúztatta Neil Robertsont, míg Ali Carter nagy küzdelemben múlta felül Jamie Jonest a snooker-világbajnokság negyeddöntőjében.

Ronnie O’Sullivan klasszis játékkal búcsúztatta Neil Robertsont

Még két hely volt kiadó a sheffieldi vb elődöntőiben, ugyanis korábban Stephen Maguire és Matthew Stevens is bejutott a legjobb négy közé.

A tegnapi játéknap csúcsrangadójának a Ronnie O’Sullivan – Neil Robertson mérkőzés számított, amelynek második etapját az ausztrál snookeres kezdhette meg, két frame-es előnyből (5-3).
A meccs második felvonásában a „Rakéta” szinte leradírozta Robertsont,  pár óra leforgása alatt már 9-5-re meglépett ellenfelétől. A helyenként roppant idegesen snookerező Robertson végül kétjátszmányira faragta le a hátrányát, így még volt némi esélye az esti folytatás előtt.

O’Sullivan azonban nem ismert kegyelemet a sokak által előrehozott döntőnek titulált párbaj utolsó sessiönjében, és végül 13-10 arányban kiejtette a 2010-es esztendő világbajnokát. Az angol közönségkedvenc az elődöntőben a jóval esélytelenebbnek tartott Matthew Stevensszel fog összecsapni.

A másik ágon Ali Carter szintén 5-3-ról kezdhette meg a Jamie Jones elleni negyeddöntő második részét, amelyben szinte végig fej-fej mellett haladtak a versenyzők (9-7 Carter javára). Az utolsó szakaszban a Kapitány némi nehézségek által, de végül 13-11-re felülmúlta a rendkívül szépen játszó Jonest, így a döntőbe jutásért Stephen Maguire-rel kell farkasszemet néznie.

A csütörtöki program:
14:00 - Stephen Maguire – Ali Carter
20:00 - Ronnie O’Sullivan – Matthew Stevens
 
A mérkőzéseket az Eurosport élőben közvetíti.
Az elődöntők 17 nyert frame-ig tartanak.

 

megosztom