La Liga

Mourinho a spanyol bajnokságot tartja karrierje csúcsának

Története 32. bajnoki címét szerezte szerda este a Real Madrid labdarúgócsapata. A fővárosiak a Primera División korábbról elhalasztott 20. fordulójának szerdai játéknapján rendkívül magabiztosan diadalmaskodtak az Európa Liga-döntős Athletic Bilbao vendégeként, így két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a címvédő Barcelonával szemben. José Mourinho vezetőedző szerint karriere során a spanyol liga megnyerése volt a legnehezebb.

Története 32. bajnoki címét szerezte szerda este a Real Madrid, a Bilbao legyőzésével behozhatatlan előnyre tett szert.

"Nyertem már Portugáliában, Angliában és Olaszországban bajnokságot, de a spanyolt tartom a legnehezebbnek. Volt, hogy az utolsó játéknapon nyertünk bajnokságot, de sehol sem adták ajándékba" - mondta a szakember a Real Madrid TV-nek a bilbaói bajnokvatást követően.

"A legmagasabb szinten futballoztunk. Most itt az ideje, hogy megünnepeljük az aranyérmet, megérdemlik a játékosok, az egész ország látta, mit vittek véghez, senki sem kérdőjelezheti meg ezt. Ez a címet ajánlom mindenkinek, aki segített ennek a kiharcolásában."

A királyiak csapatkapitánya, Iker Casillas arról beszélt, hogy a következő cél a Bajnokok Ligája megnyerése. A Real a mostani és az előző szezonban is az elődöntőben búcsúzott a sorozattól. "Hosszú és kemény szezonon vagyunk túl, most már eljött az ideje az ünneplésnek. Az előző idényhez képet újabb lépést tettünk előre. A következőnek a Bajnokok Ligájának kell lennie, jövőre ott is győznünk kell. Ezt a sikert szívből ajánlom minden madridistának. Igazi erőpróba volt megverni olyan csapatot, mint például a Barcelona, de sikerült. Nagyon fáj a BL-kudarc, de most ezt a győzelmet kell kiélveznünk."

A blancók egyébként csütörtök este 19 órától ünnepelnek együtt a szurkolókkal a madridi Cibeles téren.

Primera División, 20. forduló:
Athletic Bilbao-Real Madrid 0-3 (0-2)
gól: Higuaín (16.), Özil (20.), C. Ronaldo (50.)
kiállítva: Javi Martinez (72., Athletic Bilbao)