Férfi kézilabda

Minden idők legjobb horvátját is megszerezheti a Veszprém

Nagy László után újabb világsztár neve merült fel az MKB Veszprém csapatánál, a hírek szerint a világ legjobbjának kétszer is megválasztott irányító, Ivano Balic is a királynék városába költözhet.

Balic a horvát csapattal a januári Eb-n a harmadik helyet szerezte meg

Mint arról egy korábbi cikkünkben szót ejtettünk, komoly változások elé néz a magyar kézilabdasport egyik zászlóshajója, az MKB Veszprém csapata.

A menedzsment és az egyesület átalakulása mellett a játékoskeret is sokat változhat, ennek egyik jele, hogy Nagy László a jövőben a veszprémi csapat átlövője lesz- legalábbis jelenlegi munkaadója, a Barcelona szerint. 

A sportág egyik világklasszisának megfizetése komoly anyagi hátteret enged sejtetni, és ezt támaszthatja alá, hogy több világsztár neve is felmerült a nemzetközi és a magyar sajtóban is.

A handball-planet.com írása szerint a Croatia Zagreb olimpiai és világbajnok irányítója, Ivano Balic is az MKB Veszprémhez készül. A horvát bajnoknál köztudomású, hogy anyagi nehézségek léptek fel, ezért a klubvezetés csökkenteni akarja a kiadásokat - a portál szerint pedig ennek egyik lépése lehet Balic eladása.

A 2003-ban és 2006-ban is a világ legjobb játékosának megválasztott irányító mellett már biztosan távozik a csapattól a szintén horvát válogatott Jakov Gojun (Atlético Madrid), és a gólzsák Manuel Strlek (Targi Kielce).

Meg nem erősített hírek szerint Balic elé a veszprémi vezetők már "lerakták" a szerződéstervezetet, így elképzelhető, hogy a 33 éves klasszis jövőre a magyar bajnokot erősítheti.

Balic az egyetlen játékos, akit zsinórban hat kézilabda-világversenyen választottak meg a legértékesebb játékosnak (2003-as vb, 2004-es EB, 2004-es olimpia, 2005-ös vb, 2006-os EB, 2007-es vb), és ugyan talán 33 éves korára túl van pályafutása zenitjén, kvalitása és játéktudása senki előtt nem kétséges.

A portál megjegyzi, hogy a Veszprém a következő szezon egyik "legkomolyabb" jelöltje a Bajnokok Ligája Final Fourjára.