Barcelona

Dani Alves nem akar menni, de tudja, hogy nem ő dönt

megosztom

A brazil hátvéddel kapcsolatban egyre többször merült fel az orosz Anzsi Mahacskala csapatának neve, de a játékos újfent kijelentette, hogy esze ágában sincs elhagyni a Barcelonát.

A 28 éves jobbhátvéd neve a szezon során több alkalommal is megjelent, mint a dagesztáni klub következő nagy dobása, ráadásul spanyol sajtóhírek szerint nem is alaptalanul. Könnyen elképzelhető, hogy klubvezetők a dél-amerikaitól megválnak a nyár folyamán, az érte kapott eurómilliókat pedig a vérfrissítésre használják fel.

Dani Alves ugyanakkor nem szándékozik távozni a katalán alakulattól, és ennek a vágyának most ismét hangot adott.

"Ha nem akarnék maradni, akkor nem hosszabbítottam volna meg a szerződésemet 2015-ig. Az a tervem, hogy ki is töltöm a megállapodásban rögzített időszakot. Persze, a klubomé az utolsó szó" - mondta újságíróknak a gránátvörös-kékek hátvédje.

A 28 éves brazil emellett köszönetet mondott a csapat szurkolóinak is, és ígéretet tett arra, hogy a jövőben valamennyien arra törekszenek, hogy meghálálják a drukkerek felől érkező bizalmat.

"Hálás vagyok a közönségünknek, amiért olyan fogadtatásban részesítették Guardiolát, amilyet megérdemel. A csapat meg szeretné hálálni azt a sok szeretetet, amit a szurkolóktól kapott".

Mint ismert, Josep Guaridola múlt pénteken jelentette be, hogy négy év után feláll a Barcelona kispadjáról, a közlés óta pedig szerdán a katalánok első ízben léphettek pályára saját közönségük előtt. A hazaiak Lionel Messi mesterhármasával 4-1 arányban legyőzték a BL-re hajtó Málagát, hétvégén pedig az Espanyol ellen, a Guardiola-éra utolsó hazai bajnokiját vívják.

A Barcelona az idei évben zsinórban három aranyérem megszerzése után "csak" a második helyen végez a La Ligában, a Bajnokok Ligája címvédőjeként "már" az elődöntőben búcsúzott a sorozattól, május közepén azonban még a Király Kupa fináléjában "megmenthetik" a szezont.

Barcelona - Málaga 4-1


 

megosztom