Női kézilabda KEK-döntő

Címvédésre készül a Ferencváros

  • MTI
megosztom

Elek Gábor vezetőedző szerint az elmúlt két év legnehezebb párharca előtt áll a női kézilabda KEK-ben a Ferencváros, amely a soron következő két hétvégén a dán Viborggal találkozik a fináléban.

Elek Gábor szerint mindkét gárda erősödött az elmúlt egy évben, a Ferencváros mellett a világ legjobb közönsége szól.

"Ötven-ötven százalék az esély. Tavaly ugyan kiejtettük őket a nyolcaddöntőben, de tegyük a szívünkre a kezünket, nem kis szerencsével" - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón a tréner arra utalva, hogy csapata egy éve az utolsó másodpercekben értékesített hétméteresnek köszönhetően idegenben szerzett több góllal jutott túl a Viborgon, amely szerinte akkor az első meccsen nem megfelelően állt a Ferencvároshoz. Hozzátette, ezt a hibát most biztosan nem követi el a rivális.

A szakember úgy véli, mindkét gárda erősödött az elmúlt egy évben, a Ferencváros mellett a világ legjobb közönsége szól, míg a Viborg mellett az, hogy több variációs lehetősége van.

Kökény Beatrix, az FTC-Rail Cargo Hungaria ügyvezetője kiemelte, eredetileg a négy közé kerülés volt a cél, ezt az együttes túlteljesítette, de most már nem akarnak itt megállni, azaz egyértelműen címvédésre törnek.

"A mostani sorozat még nehezebb volt, mint az előző, erősebb csapatokon keresztül vezetett az út a döntőbe. A fináléban szerintem két azonos képességű alakulat találkozik" - mondta az egykori válogatott játékos, aki megjegyezte, sokan nem szeretnek otthon kezdeni, de a Ferencvárosnak eddig ez bejött. Példaként említette a tavalyi, spanyol Mar Alicante elleni döntőt és az idei, orosz Dinamo Volgograd elleni elődöntőt. Előbbin öt-, utóbbin nyolcgólos előnyt harcolt ki az FTC, mindkét esetben ugyanúgy Dabason játszotta hazai meccsét, mint most vasárnap a Viborg ellen is fogja.

Szucsánszki Zita csapatkapitány azt hangsúlyozta, hogy Dabason olyan pokoli hangulat fogadja majd a csapatokat, amelyet még a Viborg sem tapasztalt. Az irányító - aki ezúttal vehette át a Magyar Olimpiai Bizottság és a samsungsport.hu közös szervezésű szavazásán a március legjobbjának járó közönségdíjat - elsősorban az agresszív védekezésben látja a siker kulcsát, továbbá hogy támadásban eladott labdákkal ne adjanak lehetőséget a Viborgnak a gyors leindításokra.

Szucsánszki az MTI érdeklődésére elárulta, a bajnoki döntőt nehezebbnek és talán fontosabbnak is tartja, mert a Bajnokok Ligája-döntős Győr legyőzése még nagyobb szakmai siker lenne.

A Ferencváros vasárnap 18:30 órától fogadja a Viborgot Dabason, míg a visszavágót egy héttel később 16:40 órától rendezik a dániai városban.

A vasárnapi mérkőzésről élő, szöveges közvetítéssel jelentkezünk a hatharom.com-n!

megosztom