Újpest

Amputálás helyett jöhet a válogatott

Több, mint tizenöt hónap kényszerpihenő után visszatérhetett a futballpályára Vermes Krisztián, az Újpest csapatának válogatott hátvédje.

A válogatott védő több, mint egy évvel ezelőtt egy edzésen szenvedett nagyon súlyos sérülést, amelyek után a játékos csak a gyors beavatkozásnak és a szerencsének köszönhette, hogy nem kellett amputálnia jobb lábát.

Vermes Krisztiánra megpróbáltatlásokkal teli hónapok vártak, de a lila-fehérek futballistája egy percre sem adta fel a küzdelmet, majd a mögöttünk álló hétvégén Szlezák Zoltán vezette második csapatban már ismét pályára léphetett.

Vermes egy egymás közötti gyakorláson szenvedte el a súlyos balesetet, egy megcsúszás után ütközött szerencsétlen módon Horváth Tamás kapussal.

"Elszakadt a jobb térdemben az első és a hátsó keresztszalag, valamint a belső oldalszalag és a porc is letört" - adott egy gyors helyzetjelentést Vermes az újpestfc.hu-nak adott interjújában. "Az orvos a kórházban felhívta a figyelmemet, hogy szerencsém volt, mert ha nem érnek be velem időben, és az erek is megsérülnek, akkor még az amputálás is szóba jöhetett volna. Egy nemzetközi kimutatás szerint ugyanis az ilyen sérülések negyven százalékában térd alatt le kell vágni a sérült végtagot. Mondtam is az orvosnak, hogy ne rémisztgessen, de jelezte, hogy ezt el kellett mondania és egyáltalán örüljek, hogy ilyen „szerencsésen” megúsztam.".

Az Újpest csapatkapitánya nem adta fel a küzdelmet, csak az lebegett a lelki szemei előtt, hogy ismét imádott csapatának mezében rúghassa a bőrt, az elképesztő akaraterő pedig végül meghozta a "gyümölcsét", hiszen a hétvégén a Mezőkövesd ellen a másodosztályban újra tétmérkőzést játszhatott. "Szerettem volna, ha a csapat segít Vermes Krisztiánnak egy győztes meccsen visszatérni. Az már magában pozitívum, hogy újra pályára lépett. Kívánom neki, hogy mielőbb érje utol magát" - nyilatkozta a találkozó után Szlezák Zoltán, az Újpest FC B csapatának trénere.

"Szeretnék újra az NB I-ben, az Újpest első csapatában játszani. Máshol nem is tudnám elképzelni az életem. Ezt követi a válogatottság, ami az ember számára a legnagyobb elismerés lehet. Főleg úgy, hogy most egy jó, sokra hivatott csapat állt össze, az élén egy nagyon humánus és szakmailag nagyon tapasztalt szövetségi kapitánnyal." - vázolta fel jövőbeli terveit Vermes.