Férfi kézilabda

Skaliczki szerint Nagy leigazolása egy folyamat kezdete lehet

Mint ismert, a Barcelona együttesének bejelentése alapján Nagy László a jövőben az MKB Veszprém csapatát erősítheti. A szegedi nevelésű klasszis hazaigazolása a pályatársakat örömmel tölti el.

Egyelőre rengeteg kérdés tisztázatlan az év bombaigazolása körül, de minden jel arra utal, hogy Nagy László a veszprémi csapat játékosa lehet.

Ugyan Mocsai Lajos szövetségi kapitány elmondása szerint a Barcelona és a Veszprém között egyelőre nem született még megállapodás, a spanyol és a magyar sajtó is kész tényként közli a transzfert.

Nagy László - egykori - válogatott társai közül a legtöbben üdvözölték a híreket.

"Személy szerint örülök neki, Laci a világ egyik legjobb játékosa, az, hogy Veszprémbe igazol, jót tesz majd a magyar bajnokságnak. Azt gondolom, mivel ő a világ egyik legjobbja, megérdemli, hogy a fizetése is a világ egyik legjobbja legyen. Az biztos, hogy ha visszatérne a nemzeti csapatba, óriási erősítést jelentene "- mondta Katzirz Dávid, a Csurgó és a magyar válogatott átlövője.

"Nem ismerem a részleteket, azt, hogy mi a helyzet Barcelonában, miért döntött Laci a váltás mellett, de remélem, a pályafutása továbbra is sikeres lesz. Az mindenképpen pozitívum, hogy ilyen kvalitású játékos szerződik a magyar bajnokságba, ez az utánpótlásra is jó hatással lehet, perspektívát nyithat a fiataloknak. Ha tovább stabilizálódik a látványsportágak helyzete Magyarországon, hasonló folyamatok indulhatnak el a jövőben" - nyilatkozta Skaliczki László, a Pick-Szeged vezetőedzője a delmagyar.hu-nak.

"Egy pályafutás nem 60 éves korig tart, úgy gondolom, hogy senki sem gondolkodna egy ilyen ajánlaton. Nem mond igazat az, aki azt mondja, hogy nem váltana ilyen komoly ajánlatnál. Neki kellett meghoznia a döntést, ő meghozta, annyi dolgunk maradt, hogy ezt elfogadjuk - fogalmazott Zubai Szabolcs, a Pick beállója.

A veszprémi klub részéről Dr. Magyarády Péter ügyvivő menedzser a csapat honlapjának fórumán azt ígérte, hogy hamarosan hivatalos állásfoglalás, bejelentés is napvilágot láthat.