Motorsport

Győrfi Alenék új rekorddal nyerték a kerékcsereversenyt

  • MetalCom-Adrenalin H-Moto Team
megosztom

Fantasztikus hosszú hétvégén van túl a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team négy versenyzője, Győrfi Alen, Kis Viktória, Gyutai Adrián és Nagy Győző. A motorosok a Hungaroring Sport Zrt. meghívására vettek részt a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvégén, ahol részt vettek minden programban, a kerékcsereversenyt például 2.73 másodperces rekordidővel meg is nyerték. Kedden pedig a Formula 1 két évvel ezelőtti világbajnokával, Jenson Buttonnal száguldottak a budapesti Belváros utcáin.

A magyar autó-, és motorsport legjobbjai mellett a MetalCom-Adrenalin H-Moto Team négy gyorsasági motorversenyzője is meghívást kapott a Hungaroring Sport Zrt. vezetőségétől, hogy kiállítóként, illetve a május elsejei Belvárosi Nagydíj aktív részt vevőjeként legyen jelen a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége programsorozatán. Győrfi Alen, Kis Viktória, Gyutai Adrián és Nagy Győző valamennyi napon örömmel tett eleget a meghívásnak, és aktívan részt is vállaltak a felkínált programokban. Legjobban a kerékcsere ment a versenyzőknek, ugyanis a Győrfi-Nagy-Kis trió a hétvége rekordideje alatt, 2.73 másodperc alatt cserélték ki egy McLaren abroncsát.

„Nagyon jól érzetem magam az elmúlt három napban. Vasárnap és hétfőn érdekes, és izgalmas kihívások elé állítottak minket. A legnagyobb élményt a kerékcsere jelentette a számomra, amelyben Alennel és Győzővel a hétvége rekordidejével sikerült győznünk, amire igencsak büszke vagyok, hiszen még sosem cseréltünk kereket F1-es autón. Az utolsó napunk valami szenzációs volt! Ha valaki hetekkel ezelőtt azt mondja nekem, hogy Budapest belvárosába fogok motorozni a csapatunkkal, több tízezer ember előtt, valószínű egy jóízűt kacagok rajta, erre tessék! Ott voltunk, felvonultunk, motoroztunk. Fantasztikus volt. Rengeteg emberrel találkoztam a hosszú hétvége folyamán, sok új, kedves ismerősre tettem szert, aminek szintén nagyon örülök” – elevenítette fel élményeit Kis Viktória, aki a május 13-i, brno-i Alpok-Adria versenyére készül Superbike kategóriában.

A Hungaroringen való száguldást lehetővé tevő szimulátoron sem vallottak szégyent: 1:17.1-es idejével az idei első versenyét a SlovakiaRingen két hete megnyerő Gyutai Adrián a leggyorsabbak közé tartozott.

Fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb, sosem fogom elfelejteni, hogy ennyi ember előtt motorozhattam a Belvárosban, mégpedig az egyik kedvencemmel, Jenson Buttonnal. Sosem hittem volna, hogy Ayrton Senna egykori szerelőjével beszélgethetek majd, illetve kipróbálhatok egy F1-es szimulátort” – fogalmazott a 21 éves motoros, aki a 125GP kategóriában az összetett bajnoki címre hajt az Alpok-Adrián.

A szintén a május 13-i, brno-i versenyre készülő Nagy Győző (Superstock 600) – aki hétfőn azért hiányzott, mert tesztelt a SlovakiaRingen – szerint vélhetően nem sokszor lesz alkalmuk ennyi ember előtt megmutatni a motorversenyzői tudásukat

„Nagyon örültem, hogy a csapatunk egy ilyen hatalmas rendezvény részese lehetett, hiszen ez nem volt más, mint a magyar autó-, és motorsport hatalmas ünnepe, amelyet a nézők tízezreivel közösen ült meg. Ritkán tudunk mi is így együtt lenni, ráadásul nem sokunknak adatik meg, hogy egy világbajnokkal, a mi esetünkben rögtön kettővel – Jenson Button és Talmácsi Gábor – együtt száguldjon. Fantasztikusan éreztem magam, pszichikailag is kikapcsolt” – jelentette ki Nagy Győző.

A hétvégén már a Superbike világbajnokság Superstock 1000-es sorozatának monzai futamán rajthoz álló Győrfi Alen ezúttal már az új motorfestésével vett részt a Belvárosi Nagydíjon, ahol még egykerekezett is a nézők nagy örömére.

Nagyon örültem, hogy itt lehettem, megmutathattam magam a tömegnek, találkozhattam azokkal az emberekkel, akik ismeretlenül is szorítanak nekem a televízió képernyői előtt. Jó érzés volt más szakágak legjobbjaival ezen a rendezvényen részt venni, és őszintén remélem, hogy lesz még hasonlóban részem. Most is meglátszott, hogy itthon az emberek mennyire szeretik az autó-, és motorsportot, ugyanis ekkora tömeget talán egyetlen esemény sem lenne képes megmozgatni. Nagyon örültem a lehetőségnek, élményekkel gazdagon utazom el szerda hajnalban a monzai versenyemre” – ecsetelte Győrfi Alen.

A csapattulajdonos is őszintén örült, hogy a négy versenyzőjét ilyen rangos eseményen való szereplésre kérték fel, és bízik abban, hogy hagyomány válik az ilyen eseményekből.Nagyon örülök, hogy gond nélkül sikerült minden felkérésnek eleget tennünk! Mivel több motorunk is technikailag még a következő versenyre való felkészítés időszakában volt, így komoly szervezői munkára volt szükség amiatt, hogy valamennyien megmutathassák, mit is tudnak a versenygépeik nyergében. De ez minden energiát és fáradságot megért, láttam az emberek arcán, mennyire boldogok, hogy ezeket a sportembereket ilyen rendezvényen élőben láthatták. Köszönjük a lehetőséget és bízom benne, hogy lesznek még ilyen kezdeményezések” – közölte Kelemen Krisztián.

A csapat most kettéválik: Alen és a főszerelőjeként is dolgozó Győző szerda hajnalban utazik a Superbike világbajnokság következő futamára Monzába (május 6.), míg Viktória és Adrián itthon készül az Alpok-Adria Bajnokság következő, brno-i versenyére (május 13.), és a jövő héten Győző is csatlakozik hozzájuk.

megosztom