Átigazolás

Ferguson visszahozná Gerard Piquét a Unitedhez

Angol lapértesülések szerint a Manchester United a nyáron leigazolná a Barcelona védőjét, Gerard Piquét, aki korábban már erősítette a Vörös Ördögöket.

Gerard Piqué, a Manchester United egykori játékosa, aki 2004 és 2008 között erősítette a Vörös Ördögöket

A Manchester United a nyáron nagybevásárlást tarthat, amennyiben a Manchester City elhalássza a Vörös Ördögök orra elől a bajnoki aranyat. Miután erre a városi rangadón aratott győzelme után minden esélye megvan a Polgároknak, Sir Alex Ferguson, a United skót menedzsere nem tétlenkedik, és egy listát máris összedobott azokról a nevekről, akikkel szívesen felfrissítené a keretét. A mindig jól értesült angol sajtó ki is derítette, kik szerepelhetnek azon a listán, melyet Ferguson tervez átnyújtani David Gill ügyvezető igazgatónak.

Az egyik legnagyobb fogás a korábban, 2004 és 2008 között a manchesterieket erősítő Gerard Piqué lehet, akiért 25 millió fontot sem sajnálna "Fergie". A Uniteddel, majd jelenlegi csapatával, a Barcelonával is Bajnokok Ligája-trófeát nyerő 25 éves spanyol hátvéd ideális helyettese lenne a már pályafutása csúcsán túl lévő Rio Ferdinandnak. Piqué Angliába való visszatérésének esélyeit erősítheti, hogy az utóbbi időben megkérdőjeleződött a helye a Barcelona kezdőjében, és ezen Josep Guardiola távozása sem feltétlenül segít.

A Unitednél ismét terítéken van a tavaly nyári transzferpiac egyik nagy slágere, az Interben játszó holland Wesley Sneijder, továbbá a Lille belga szélsője, Eden Hazard, a Tottenham horvát középpályása, Luka Modric, de a Hoffenheim izlandi játékosa, Gylfi Sigurdsson (jelenleg a Swansea-ben szerepel kölcsönben) is kiszemeltje a skót menedzsernek.

A konkrét megállapodáshoz legközelebb a Dortmund kétszeres bajnok játékmestere, a japán Sindzsi Kagawa, és a Benfica argentin középpályása, Gaitan áll a Unitednél.