Női kosárlabda

A sikeredző reméli, hogy elfogadják Győrben a kosárlabdát

A kosárlabda győri meghonosodásában bízik Fűzy Ákos, a vasárnap első női bajnoki címét szerző UNI Seat Győr vezetőedzője.

A döntőt pályaelőnnyel kezdő Sopron megnyerte az első hazai találkozóját, majd így tett a Győr is. Ezt követően a Győr Sopronban, míg a Sopron Győrben győzött, végül jött a minden eldöntő vasárnapi, ötödik találkozó, amelynek utolsó negyedét a hazaiak hétpontos előnnyel kezdhették. Ám a győriek 18-5-re hozták ezt a szakaszt, megfordították a meccset, s megszerezték első bajnoki címüket.

"Ősszel még volt, hogy üres csarnokban játszottunk, ehhez képest múlt szerdán, a döntő negyedik mérkőzésére már több mint kétezren jöttek ki" - mondta a szakember szerdán az m1 csatorna Ma reggel című műsorában. "A Foton Sopron 2005-ben települt át Győrbe, úgyhogy fiatal klub vagyunk, és tavaly csak ötödikek lettünk az NB I-ben. A kézilabda- és focimeccsekre járó közönségnek eleinte talán furcsa volt, hogy nincs kapu, nem tudtak hova tenni bennünket, de most, hogy bearanyoztuk ezt a tavaszt, remélhetőleg változik a helyzet, és elfogadják Győrben a kosárlabdát."

A címvédő Sopront 3-2-es összesítéssel verő Rába-partiak trénere kifejtette: pécsi másodedzőként részese volt bajnoki címeknek és ezüstérmeknek a Sopron ellen, és nagy szó, hogy 15 év után nem a két nagy rivális valamelyike szerezte meg az aranyat.

"Még tegnap este is volt egy halászléparti, de mától már a munkáé vagyok" - tette hozzá Fűzy Ákos.