Serie A

A Milan szerdán már nem hibázhat, csak imádkozhat

Szerda este nyolc mérkőzést rendeznek a Serie A 36. fordulójában, amelyben matematikailag is eldőlhet a bajnoki cím sorsa, ha a Juventus nyer a Lecce ellen, a Milan pedig kikap az Atalantától. Az Internek, a Laziónak és az Udinesének nyerni kell, ha a jelenlegi harmadik Napoli után akarnak kapaszkodni.

Juventus-Lecce
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 1

A listavezető Juventus egy héttel ezelőtt belekerült egy picike hullámvölgybe, ezért a sorra megnyert rangadók után az utolsó helyezett Cesenát "csak" 1-0-ra tudta legyőzni, de az eggyel előrébb álló Novara ellen már parádézott, sima 4-0-ra nyert ott, ahol az Inter és a Lazio is kikapott már a szezonban. Ha a torinóiak a hátralévő három meccsükön kétszer nyernek, akkor biztosan bajnokok, de valószínűleg a veretlen szezonra mennek rá, ha már eddig senkitől nem kaptak ki, és az utolsó fordulókban csupa kiesőjelölt illetve alsóházi csapat az ellenfelük.

A Lecce nagyon mélyről kapaszkodva közel került a bennmaradáshoz, de az utóbbi két körben megtorpant. Nem is a Napoli, hanem a Parma elleni mérkőzésen kellett volna a sárga-pirosaknak pontot, pontokat szerezniük, hiszen a bajnokesélyes otthonában nem kalkulálhatnak egy tisztes vereségnél sokkal többel.

A Milan és az Atalanta játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén a Serie A-ban 2012-ben.

Milan-Atalanta
20:45
hatharom-tipp: 1

A bajnoki cím akkor dőlhet el a 36. fordulóban, ha a Milan kikap. Ebben az esetben két körrel a vége előtt 6 pont lenne a Juventus előnye, ha nyerne, és ezt hiába hozhatná be a Milan, a fehér-feketék az egymás elleni eredményekben jobban állnak. Ibrahmovicék tehát nem hibázhatnak szerdán este, és már győzelmük esetén sem nagyon van más lehetőségük, mint hogy a Juve botlásában bíznak. Ők az előző két fordulóban előbb fő riválisukhoz hasonlóan 1-0-ra nyertek, majd 4-1-gyel ütötték ki a Sienát.

Az Atalanta 46 pontjával már biztos bennmaradó, így nem biztos, hogy a bergamóiak megfeszülnek a San Siróban a pontszerzésért. Ugyan a Napolit legyőzték idegenben néhány héttel ezelőtt, de akkor még volt egy kis izgulni valójuk, így nem lepődünk meg, ha nem veszik túl komolyan a mai mérkőzést.

Parma-Inter
20:45
hatharom-tipp: 2

A harmadik helyért sokkal nagyobb harc zajlik a bajnokság hajrájában, mint az elsőért, és az előzményeket látva kisebb meglepetésre a két évvel ezelőtti bajnok és BL-győztes Inter is be tudott kapcsolódni a BL-selejtezőért folyó versengésbe. A milánóiak Andrea Stramaccioni irányításával 6 meccsből 4-et megnyertek, és a másik kettőn is döntetlent értek el. Így három körrel a forduló előtt ott voltak az 55 pontosok négycsapatos táborában, amelyek közül a Napoli keddi győzelmével már előre indult, így Militóéknak is az a feladatuk, hogy nyerjenek szerdán. A Parma valószínűleg csak a hazai pálya miatt jelenthet veszélyt rájuk, hiszen Giovincóéknak már nagy sikerekért és a bennmaradásért sem kell küzdeniük.

  • AC Milan - Atalanta 2012-05-02 20:45:00
  • Juventus - Lecce 2012-05-02 20:45:00
  • Catania - Bologna 2012-05-02 20:45:00
  • Genoa - Cagliari 2012-05-02 20:45:00
  • Parma - Inter 2012-05-02 20:45:00
  • Fiorentina - Novara 2012-05-02 20:45:00
  • Lazio - Siena 2012-05-02 20:45:00
  • Cesena - Udinese 2012-05-02 20:45:00

 

Lazio-Siena
20:45
hatharom-tipp: 1

A Lazio néhány fordulóval ezelőtt még egyértelmű esélyese volt a harmadik helynek, az utóbbi négy fordulóban azonban háromszor kikapott, és csak egy döntetlent ért el. Ráadásul nem csak a Juventus (2-1 a Juvénak) és az Udinese (2-0 a Zebracsikóknak) elleni rangadók, de a kiesőjelöltek, a Lecce (1-1) és a Novara (2-1 a kiscsapatnak) elleni meccsek sem sikerültek jól. A rómiaknak tehát nagyon össze kell kapniuk magukat, különben oda lehet a dobogó, de még az Európa Ligás helyek is. Persze, ha azok közül valamelyikre oda is érnek, az sem valószínű, hogy siker lenne az előzmények alapján, így Edy Reja vezetőedzőnek van miért féltenie az állását.

A Sienának egyébként a papírforma alapján már nincs igazán szüksége pontokra, hiszen ha a Lecce kikap a Juventustól, akkor maradna a két alsóházi együttes között a nyolcpontos különbség két fordulóval a szezon vége előtt.

Cesena-Udinese
20:45
hatharom-tipp: 2

A Lazióhoz hasolnóan az Udinese is kesereghet a szezon végén, ha nem sikerül európai kupás helyet kiharcolnia, hiszen megvolt az előnye a riválisok előtt, amiből bebiztosíthatta volna a pozícióját. Di Nataléék azonban rengeteget hibáztak tavasszal, február 1-je óta 15 bajnokiból csak négyet tudtak megnyerni. Így az is kisebb csoda, hogy még egyáltalán ott vannak az "ötvenötösök" között, akik az utolsó versenyt futják a dobogóért.

Eddigi utolsó pontjaikat épp a hétvégén szerezték a közvetlen rivális Lazio legyőzésével, ami mindenképp növelheti az önbizalmukat, de szerdán este mindenképp többet kell mutatniuk, mint eddig bármikor idegenben. Csak háromszor tudtak nyerni a saját stadionjuktól távol az idényben, és ha a már kiesett, szinte biztosan utolsó Cesene ellen sem győznek, akkor még úgy is távol kerülhetnek Európától, hogy nyerhető meccseik vannak hátra.

Serie A
36. forduló, további szerdai mérkőzések
Catania-Bologna 20:45
hatharom-tipp: 1
Genoa-Cagliari 20:45
hatharom-tipp: X
Fiorentina-Novara 20:45
hatharom-tipp: 1