Snooker

O’Sullivan továbbjutott, Trump drámai csatában távozott

  • Tóth Tamás
megosztom

Az utolsó szakaszához érkezett a Ronnie O’Sullivan – Mark Williams mérkőzés a sheffieldi snooker-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A „Rakéta” hat játszmás előnnyel, 11-5-ről kezdhette a tegnapi játékot, és gyakorlatilag gond nélkül, 13-6-ra legyőzte walesi ellenfelét. O’Sulivannek a legjobb nyolc között újból egy top játékossal, azaz a 2010-es esztendő világbajnokával, Neil Robertsonnal kell megküzdenie.

Sokkal több izgalmat tartogatott a Judd Trump – Ali Carter összecsapás harmadik sessiönje, amelynek favoritja a tavalyi vb-n döntőig menetelő Trump volt. Carternek muszáj volt felzárkóznia fiatal riválisára, ugyanis két frame-es hátrányban volt a hétfői játéknap kezdetén (7-9). Trump szinte végig megtartotta előnyét, ugyanis már 12-9-re vezetett a „Kapitány” ellen, ám ekkor Carter megkezdte a hátránya lefaragását.

A hihetetlen izgalmakat hozó párbajban Carter egalizálni tudott, és következhetett a mindent eldöntő, utolsó frame. A roppant idegesen játszó Trump többször is hibázott, így Carter már-már behozhatatlan, négy snookeres előnyre tett szert. A fiatal brit ekkor sem adta fel a mérkőzést, és háromszor hibára tudta kényszeríteni ellenfelét, ám negyedszerre már képtelen volt sikeres snookert adni Carternek (13-12). A világbajnoki cím egyik fő várományosa tehát a legjobb 16 közül távozott.

"12-9-nél szerencsére sikerült felzárkóznom, és szerintem ez frusztrálta őt (Trumpot – a szerk.). Az utolsó játszmákban elég jól jött ki a lépés, viszont a döntő frame-ben mindketten idegesek voltunk. Judd bárhonnan képes letenni a golyókat, de ez még kevés ehhez a játékhoz, higgyék el nekem, ezt ma bebizonyítottam" – nyilatkozta Carter.

"Korábban sok meccset buktam el nyertes állásról, míg ő ilyet igazán még nem élhetett át. Úgy tűnik, hogy most ez a pont is eljött a pályafutásában, ezt előbb vagy utóbb mindenkivel megtörténik" – zárta gondolatait a 33 esztendős snookeres.

A másik két találkozón Jamie Jones 13-10 legyőzte Andrew Higginsont, míg Matthew Stevens 13-11 diadalmaskodott Barry Hawkins ellen.

A jelenleg is zajló negyeddöntőkben Maguire 2-0-ra vezet Hendry ellen, míg Day három frame elteltével egy játszmás előnyt szerzett Stevensszel szemben.

Snooker, világbajnokság
A keddi program
15:30
Jamie Jones – Ali Carter
Ronnie O’Sullivan – Neil Robertson
20:00
Stephen Hendry – Stephen Maguire
Ryan Day – Matthew Stevens
A mérkőzéseket az Eurosport és az Eurosport 2 is élőben közvetíti.

 

megosztom